(P) Cum să scapi de afecțiunile proctologice fără durere, fără tăieturi și fără internări


Afecțiunile proctologice, cum ar fi hemoroizii sau fisurile anale, reprezintă condiții extrem de comune, asociate în general cu sedentarismul sau cu constipația prelungită, care pot cauza un important disconfort pacienților. Din fericire, evoluțiile recente în medicina proctologică au dus la dezvoltarea unor metode de tratament minim invazive care permit pacienților să se recupereze rapid și fără durere din aproape orice afecțiune proctologică.


Tratamente pentru hemoroizi: abordările recente

Tradițional, tratamentul hemoroizilor implica proceduri chirurgicale dureroase și perioade prelungite de recuperare într-o clinica proctologie. Cu toate acestea, noile tehnologii oferă alternative nedureroase, ce nu necesită internarea. Una dintre cele mai inovative metode este ligatura elastică, o procedură simplă care implică aplicarea unui mic elastic la baza hemoroidului, pentru a-i întrerupe circulația sângelui și a-i determina astfel căderea.

Scleroterapia este un alt tratament pentru hemoroizi cu o eficacitate ridicată, cu riscuri minore de recidivă. Această procedură constă în injectarea unei soluții chimice în hemoroid, pentru a reduce dimensiunea lui. Ambele metode sunt rapide și minim invazive. De asemenea, ele permit pacienților să își reia activitățile cotidiene imediat după tratament.

Tratamente pentru fisurile anale: soluții non-invazive

Fisurile anale reprezintă o altă afecțiune destul de frecventă, caracterizată prin durere intensă și sângerări la nivelul anusului. Tratamentele tradiționale pot fi invazive, asociate cu dureri și cu un risc minim de complicații. Comparativ, metodele moderne sunt non-invazive, extrem de rar asociate cu complicații și în general complet nedureroase.

Cauterizarea reprezintă un tratament de fisuri anale non-invaziv ce s-a dovedit a fi eficient în ameliorarea simptomelor și în promovarea vindecării rapide, fără disconfort semnificativ pentru pacient. În tratamentul fisurilor anale, cauterizarea este utilizată pentru a coagula țesutul afectat, prevenind sângerările și accelerând procesul de regenerare a pielii, astfel încât riscul de infecție să fie redus la minimum.

Surgitron este adesea utilizat pentru cauterizarea fisurilor anale. Tehnologia folosită în Surgitron, cunoscută și sub numele de radiochirurgie, permite efectuarea unor intervenții minim invazive, cu mai puțin sângerări și mai puțină durere, comparativ cu metodele tradiționale. Dispozitivul Surgitron este frecvent utilizat nu doar în proctologie, ci și în dermatologie, ginecologie, chirurgie ORL, stomatologie și alte domenii medicale. 

vezi emisiunile doctor de bine

Copiii nu au nevoie de dietă. Ce alimente nu ar trebui sa lipsească din pachețelul...
Ce arată durerea la nivelul abdomenului, mai ales când stați mult în picioare....
Când trebuie să bem, de fapt, apă. Și nu de orice fel: există și ape care ne...
Cum poți slăbi luând medicamente și ce trebuie să știi despre ele. Sfatul medicului
Care pot fi cauzele durerilor de cap la copii. Recomandarea medicilor: „Dacă i...
Boala care este o amenințare reală pentru tineri. Debutează cu simptome banale...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies