Mihaela Bilic: Regimul pe grupe de sânge e o mare vrăjeală! Nu vă amăgiți!


Dieta grupelor sanguine, știință sau ficțiune? Dieta pe grupe sanguine se bazează pe ipoteza că grupele de sânge, respectiv 0, A, B și AB trebuie să dicteze dieta unei persoane.


Dieta pe grupe sanguine include o listă extinsă a alimentelor care sunt benefice pentru fiecare grupă în parte. În același timp aici se regăsesc și produsele pe care fiecare grupă de sânge ar trebui să le evite precum și alimentele care sunt neutre.

Potrivit inventatorului Peter d’Adamo, urmând aceasta dieta nu doar că sănătatea vă fi îmbunătățită însă și greutatea vă fi ținută sub control.

Nutriționistul Mihaela Bilic ține să contrazică această ipoteză. Specialistul consideră că o dietă săracă în calorii, cu conținut redus de zahăr și grăsimi, este ideală pentru a pierde din kilogramele în plus și a fi sănătoși: "Nu vă amăgiți, din zahăr, făinoase și grăsime ne îngrășăm cu toții, indiferent de grupa de sânge!", spune specialistul într-o postare pe Facebook.

"Regimul pe grupe de sânge e o mare vrăjeală

A fost la modă în anii 90 și multe vedete de la Hollywood printre care Demi Moore și Elizabeth Hurley l-au urmat. Este vorba de regimul bazat pe grupele de sânge. Inventat de naturopatul american Peter d’Adamo regimul promitea un slăbit eficient și scăderea riscului de boli cronice dacă consumai alimentele potrivite grupei tale sangvine. Specialistul afirma ca metabolismul și reacția organismului la mâncare este diferită de la o grupă la alta:

????️ Persoanele cu grupa 0 sunt considerate vânători și pot mânca mai multe proteine, dar trebuie să reducă cerealele și produsele lactate. 

????️ Cei cu grupa A sunt agricultori și vor pune accentul pe cereale, legume și fructe iar lactatele și carnea roșie vor fi eliminate. 

????️ Cei cu grupa B sunt considerați echilibrați, au de eliminat porumbul, grâul leguminoasele boabe și carnea de pui. În schimb au chimie bună cu produse lactate, carnea, ouăle și legumele verzi. 

???? În grupa AB avem oamenii moderni, care îmbină stilurile vegetarian și carnivor moderat. Pentru ei să recomandă lactate fructe de mare și legume iar carnea roșie cu moderație. 

Deși cartea lui Adamo a fost vândută în mai mult de 7000 de exemplare și tradusă în 52 de limbi, la baza acestor afirmații nu a existat nicio demonstrație științifică. Printre cei care au contestat teoria lui Adamo a fost și un grup de cercetători canadieni care au făcut un studiu pe 1455 de participanți. Timp de o lună aceștia au urmat dieta potrivită fiecărei grupe de sânge, însă rezultatele au fost identice cu rezultatele obținute printr-o cură de slăbire obișnuită.

Felul în care o persoană reacționează la un regim nu are nicio legătură cu grupa lui de sânge, ci cu capacitatea de a respecta o dietă săracă în calorii, cu conținut redus de zahăr și grăsimi. Cu alte cuvinte orice cură de slăbire funcționează, dacă te ții de treabă! Nu grupele de sânge sunt secretul, ci moderația și abținerea de la mâncare. Nu vă amăgiți, din zahăr, făinoase și grăsime ne îngrășăm cu toții, indiferent de grupa de sânge!"

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

„Am plecat doar cu hainele de pe mine”. Drama trăită de zeci de mii de armeni...
Toate afecțiunile sunt strânse în patru categorii. Ce au în comun toate acestea
Cum apare alergia la ambrozie. Explicațiile medicilor
„Ce ai făcut la școală?” / „Ce notă au luat ceilalți?”. Ce impact au...
Explicația pentru care apar accidentele vasculare. Cum pot fi prevenite
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 24 septembrie 2023

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies