De la dinți pierduți la dantură fixă într-o zi


Când pierdem sănătatea știm, cu adevărat, cât de prețioasă este. Sănătatea dentară ne garantează o viață de calitate. Și, nu, nu sunt cuvinte mari.


Dacă ți-ai pierdut aproape toți dinții sau dacă ai pe cineva drag care se află în situația aceasta, din păcate, ai aflat deja că fără o sănătate dentară buna viața devine foarte complicată. Acest articol se adresează celor care au nevoie să știe că există soluții sigure pentru dantură fixă într-o singură zi.  Angela Diaconu, medic dentist- chirurgie dentara si OMF ne-a dat toate detalii de care avem nevoie.

Dantura fixă într-o zi este o realitate sigură în zilele noastre. Am tratat cu succes pacienți care nu mai aveau niciun dinte și au primit o dantură fixă într-o zi. Acest lucru este posibil prin manopera stomatologică digitală denumită All on 4 sau All on 6. Tratamentul este ghidat digital, susținut de tehnologie digitală avansată, de computer tomograf, posibil și de laser dentar”, explică dr. Angela Diaconu, medic dentist- chirurgie dentara si OMF.

Este cunoscut faptul că românii au probleme dentare din cauza faptului că amână vizita la stomatolog, problemele se agravează și ajung în situații grave la stomatolog. Iar mulți dintre aceștia nu cred ca mai există o soluție sigură chiar și atunci când s-au pierdut toți dinții. De fapt, înainte, în stomatologia tradițională nu era posibil. Progresul adus de era digitală a deschis șansa unor manopere avansate precum All on 4 sau All on 6. Acest tip de tratament este recomandat pacienților care poartă proteză dentară sau care nu mai pot purta nici măcar proteza dentară, pacienților cu aproape toți dinții pierduți sau pacienților care au pierdut toți dinții.

All on 4 sau All on 6 înseamnă un plan de tratament cu abordare pluridisciplinară, respectiv o echipă de specialiști din diferite arii ale stomatologiei precum chirurgie, implantologie, protetică dentară și nu numai. Pacientul are nevoie de un investigații 2D și 3D, iar întreg planul de tratament se realizează în vizite puține la stomatolog datorită tehnologiei digitale. Vindecarea este accelerată, iar confortul pacientului este complet. Este un tratament FĂRĂ durere”, precizează dr. Diaconu.

Este util să specificăm că acesta este un tratament ce trebuie să fie conform conceptului nostru de manoperă HIGH END: tehnologie avansată, materiale de calitate superioară, echipă pluridisciplinară de specialiști. De aceea, avem controlul și predicția rezultatului”, adaugă specialistul. 

Așadar, frica de stomatolog nu mai poate fi o piedică. În stomatologia digitală, pacientul nu suferă, nu are niciun disconfort, este susținut complet pentru a avea o viață de calitate. 

vezi emisiunile doctor de bine

Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 21 aprilie 2024
De ce e sănătoasă prăjeala în untură. Sfatul medicului
Trigliceridele mărite. Ce înseamnă și cum putem reduce numărul acestora
Cauzele poftei de dulce. „Acest comportament arată experiențe traumatice extreme”
23 de ani, vârsta la care fertilitatea la femei atinge apogeul. Ce se întâmplă...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies