Un bărbat a ajuns la terapie intensivă după ce a suferit o rană rară din cauza masturbării


Un bărbat a ajuns la terapie intensivă după ce a suferit o rană rară în urma unei masturbări. Pacientul, în vârstă de 20 de ani, s-a prezentat la serviciul de urgență plângându-se de dureri în piept și dificultăți de respirație.


La sosire, acesta le-a spus medicilor că stătea întins în pat și se masturba când a avut primele simptome. După ce a fost examinat, medicii au constatat că pacientul elvețian avea fața umflată.

În cele din urmă, medicii au descoperit că suferise o leziune pulmonară - cauzată de obicei de crize de tuse sau de exerciții fizice riguroase. El a trebuit să petreacă o noapte la terapie intensivă și trei zile în spital.

Pacientul a fost diagnosticat cu pneumomediastină "spontană" (SPM). Aceasta este o afecțiune prin care aerul se scurge din plămâni și se depune în cutia toracică. Medicii au spus că aerul reținut s-a răspândit la craniul bărbatului.

Radiografiile arată aerul blocat în spațiul dintre piept și sacii pulmonari. Pacientul avea antecedente de astm, dar a negat fumatul sau consumul de droguri.

Medicii au declarat că această afecțiune se întâmplă de obicei la bărbați, cu o vârstă medie de 23 de ani. Tratamentul chirurgical este rar și majoritatea pacienților vor primi un tub toracic.

Din fericire, experții au spus că șansele ca afecțiunea să reapară după tratament sunt de doar unu la sută.

Pacientul elvețian a fost spitalizat și i s-a administrat paracetamol și alte medicamente până când durerile toracice și dificultățile de respirație au dispărut complet.

"Există doar câteva rapoarte de SPM legate de activitatea sexuală și nu am putut găsi niciun caz asociat cu autoerotismul, ceea ce face ca cazul nostru să fie neobișnuit."

Este important de reținut că SPM este o afecțiune rară și, de obicei, nu pune în pericol viața. Simptomele apar în general brusc și includ dificultăți de respirație, dureri în piept și în gât și vărsături. Acestea pot include, de asemenea, dificultăți la înghițire și o voce răgușită.

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este periculos consumul excesiv de antibiotice. Medic: „Mulți pacienți vin...
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 10 decembrie 2023
Cele două reguli esențiale ale glucozei pentru o viață sănătoasă. Cum să ne...
De nu este bine să bem apă, suc sau alcool în timpul mesei. Explicațiile medicilor
Stresul de la școală și presiunea socială afectează sistemul osos al copilului....
Controlul senzației de foame. Tratamentul pentru lupta cu kilogramele în plus

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies