Se poate face sex în spațiu? Ce s-a descoperit 


 
În mai mult de o jumătate de secol de misiuni spațiale, agențiile și astronauții au efectuat o multitudine de experimente în spațiu. Cu toate acestea, posibilitatea ca doi astronauți să facă sex într-un mediu de microgravitație nu a fost niciodată discutată.


Stația Spațială Internațională este o structură situată la 400 de kilometri deasupra suprafeței Pământului, capabilă să găzduiască astronauți pentru perioade lungi de timp. În cadrul acestor misiuni, membrii echipajului sunt însărcinați cu efectuarea de cercetări, cum ar fi plantarea de plante în apă prin metoda hidroponică.

În plus, agențiile spațiale se străduiesc, de asemenea, să înțeleagă cum evoluează sănătatea astronauților în spațiu, un mediu cu gravitație zero. Dar cum rămâne cu alți factori, cum ar fi sexul? 

Anul trecut, astronautul Matthias Maurer s-a îmbarcat într-o misiune de șase luni pe Stația Spațială Internațională. Înainte de lansare, "DW" l-a întrebat cum ar fi sexul în spațiu. "Nu am vorbit despre asta, pentru că este un mediu profesional", a răspuns astronautul.

Sexul este un lucru natural și uman; cu toate acestea, în unele medii mai formale, cum ar fi la locul de muncă, este un subiect tabu. Și chiar dacă astronauții petrec mult timp în spațiu și nu întotdeauna muncesc, NASA a negat întotdeauna că vreo ființă umană a făcut vreodată sex dincolo de Pământ. De fapt, doar experimentele privind sexul au fost efectuate pe animale, precizează DW.

Până în prezent, se știe că spațiul și mediul său de gravitație zero produc modificări hormonale la astronauți, cum ar fi scăderea estrogenului, ceea ce echivalează cu scăderea apetitului sexual. Cu toate acestea, după cum a declarat pentru DW Paul Root Wolpe, fost angajat al NASA, "trebuie să știm mai multe despre sexualitatea în spațiu dacă vrem să luăm în serios zborurile spațiale de lungă durată.

Cum ar fi sexul în spațiu 

Deși nu se știe cum ar putea fi sexul în spațiu, este clar că nu ar fi la fel ca pe Pământ, cu gravitație. În primul rând, ar fi mai dificil, deoarece persoanele implicate ar fi plutitoare. Acest lucru ar face ca mișcarea să fie mai dificilă și mai obositoare.

Cu toate acestea, pereții Stației Spațiale Internaționale sunt căptușite cu Velcro în cazul în care astronauții trebuie să lucreze într-un spațiu și să stea nemișcați. De exemplu, faptul că unul dintre partenerii implicați în actul sexual ar fi o posibilă soluție pentru a putea face sex. Cu toate acestea, nu se știe încă dacă acest lucru ar fi posibil.

vezi emisiunile doctor de bine

Când e nevoie de fațete dentare. Reabilitarea orală se poate face în 24 de ore
Obezitatea este o boală care se tratează. Gestul banal, la îndemână oricui, care...
Vaccinarea anti-HPV este la fel de importantă la băieți, ca și la fete. Bărbații...
De ce este important să avem o mușcătură corectă. Medic: ”Corectura poate fi...
Legătura dintre fericire și efortul fizic. Cât de des trebuie să facem sport pentru...
Trei clase de medicamente pot ajuta în procesul de slăbire. Sunt prescrise de medicul...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies