Mit doborât: partidele de sex planificate sunt mai satistifăcătoare decât cele spontane 


În timp ce dorința sexuală poate fi intensă într-o relație nouă și sexul poate părea că are loc în mod regulat fără planificare, dorința sexuală (și frecvența sexului) scade adesea în timp într-o relație.


În cazul cuplurilor care au o relație de ani buni, se așteaptă ca ambii parteneri să simtă simultan dorința de a face sex și pot ajunge să aibă puține relații sexuale.

Planificarea poate fi esențială pentru a face sexul să se întâmple în mijlocul celorlalte solicitări de timp, chiar dacă programarea unei întâlniri sexuale este considerată mai puțin sexy.

Acest lucru poate ajuta, de asemenea, oamenii să se pregătească (îmbrăcăminte, lubrifiere, intimitate), iar acest lucru ar putea face ca sexul să fie mai bun.

Cercetare

În ciuda idealului de spontaneitate care pătrunde în cultura, psihicul și mass-media, puține cercetări au examinat modul în care sexul planificat se compară cu idealul sexului spontan.

Echipa de cercetare de la Laboratorul de sănătate sexuală și relații de la Universitatea York din Canada a recrutat 303 persoane și 102 cupluri din Statele Unite și Canada.

Le-a cerut participanților să indice în ce măsură sunt de acord cu afirmații precum: "Sexul cu partenerul meu este mai satisfăcător atunci când are loc spontan" și "Prefer să știu dinainte când voi face sex".

Apoi au întrebat dacă cea mai recentă experiență sexuală a lor a fost planificată sau neplanificată. De asemenea, participanții au fost întrebați dacă au fost satisfăcuți din punct de vedere sexual în relația lor în general și dacă au fost satisfăcuți din punct de vedere sexual în timpul celei mai recente experiențe sexuale.

De asemenea, au fost înregistrate experiențele lor zilnice pe o perioadă de trei săptămâni.

Spontaneitate și satisfacție

În ambele studii, oamenii și-au exprimat convingerea că spontaneitatea este ideală. Dar, în contrast cu aceste convingeri, sexul spontan nu a fost deosebit de satisfăcător.

În primul  studiu, deși persoanele care au fost mai puternic aliniate la idealul spontaneității au raportat că sunt mai satisfăcute sexual, atunci când cea mai recentă experiență sexuală a fost considerată a fi avut loc spontan, nu au considerat-o mai satisfăcătoare decât sexul planificat.

Sexul planificat poate fi uneori mai puțin sexy, dar acest lucru s-a întâmplat doar pentru cei care credeau că planificarea sexului nu este ideală.

Unul dintre motivele pentru care oamenii apreciază spontaneitatea este acela că o asociază cu o pasiune și o dorință mai autentică, asemănătoare cu primele etape ale unei relații.

Dacă ți se întâmplă acest lucru, amintește-ți că, chiar și în primele etape ale relației de cuplu, sexul a fost probabil mai planificat decât credeai.

vezi emisiunile doctor de bine

Oul fiert poate fi prietenul curei de slăbire. Cum trebuie consumat ca să nu ne...
Cum ne putem proteja ficatul de sărbători, când suntem tentați să facem excese....
Mit sau adevăr - se îngrașă părul și mai repede dacă îl spălăm frecvent?...
Trucul pentru grătarul perfect. Doctor Mihaela Bilic: „Cea mai bună e ceafa la...
De ce berea face burtă. Medicul Mihaela Bilic recomandă o băutură alcoolică cu...
Cum trebuie să bem apă corect pentru a ne hidrata. Doctor Mihaela Bilic: „Cu prea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies