De ce bărbații își doresc mai mult sex decât femeile? Motivul real, dovedit științific 


Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, sexualitatea este un element care cuprinde sexul, identitățile și rolurile de "gen", erotismul, plăcerea, intimitatea, reproducerea și orientarea sexuală. Prin urmare, sexul este măsurat prin dorința sexuală a bărbaților și femeilor în timpul actului sexual sau, în termeni științifici, așa-numitul libido.


Este important să înțelegem că libidoul poate fi atât masculin, cât și feminin, ambele sexe având reacții chimice diferite care determină hormonii lor să acționeze într-un fel sau altul.

Este un fapt științific că dorința sexuală este diferită pentru fiecare persoană. 

Un impuls subiectiv

Dorința sexuală depinde de factori cum ar fi frecvența actului sexual, starea civilă și sexul, care este factorul în cauză, ținând întotdeauna cont de relativitatea termenului.

Universitatea de stat din Florida a constatat că bărbații sunt mai ușor de excitat decât femeile, deoarece, printre alți factori, bărbații se gândesc la sex cel puțin o dată pe zi.

Există mulți factori diferiți care intră în joc, cum ar fi vârsta sau starea civilă a unei persoane, pentru că, dacă ne întoarcem la Studiul național privind sănătatea și comportamentul sexual din 2010 al Institutului Kinsey, aflăm că, spre deosebire de bărbați, frecvența sexuală a femeilor scade odată cu vârsta și, în consecință, dorința sexuală a acestora.

Rolul testosteronului

Dorința sexuală este o emoție condiționată în mod direct și științific de testosteron, care, potrivit MedlinePlus, este un hormon produs de testicule, important pentru dorința sexuală și aspectul fizic al bărbatului.

Concentrându-ne pe acest hormon masculin, "singurul lucru este că bărbații simt mai multă dorință din cauza nivelului de testosteron în comparație cu femeile; iar femeile, din cauza trăsăturilor lor biologice, cum ar fi menstruația și variațiile hormonale, suferă mult mai multe variații și suișuri și coborâșuri", afirmă chirurgul urolog și expert în sănătatea sexuală masculină, Dr. François Peinado.

Trebuie să plecăm de la baza biologică, conform căreia bărbații și femeile au o anatomie adaptată rolului lor natural și, din punct de vedere biologic, bărbații posedă hormonul testosteron, care îi determină în mod direct să aibă mai mult libido sau apetit sexual. De fapt, atunci când nivelul hormonilor este sub nivelul normal, poate duce la pierderea dorinței sexuale, precum și la alte simptome care pot trece neobservate.

De asemenea, este complet fals să se afirme că femeile sunt singurele care își pierd libidoul, deoarece și bărbații pot avea o pierdere a apetitului sexual din cauza oboselii și a problemelor la locul de muncă, cu familia sau cu partenerul, printre alte cauze.

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este important să ne construim sistemul imunitar în timp, în special în...
Motivul neașteptat pentru care nu trebuie să mâncăm carne și să nu luăm suplimente...
Cum este afectată dantura de pierderea unui singur dinte. Reabilitarea orală se...
Soarele și dietele vegane distrug colagenul din piele, ”cărămida” de reconstrucție...
Ce se întâmplă dacă excludem din dietă proteinele din carne, pește, ouă și...
Cum apare parodontoza. În prima etapă boala este reversibilă

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies