Testul de sânge care prezice un atac de cord și un accident cerebral, în următorii 4 ani - VIDEO


Testul de sânge care prezice riscul de atac de cord și accident vascular cerebral. Are o precizie de două ori mai mare decât testele existente.


Oamenii de știință au dezvoltat un test de sânge care poate prezice cu o probabilitate mult mai mare decât alte teste de până acum dacă o persoană prezintă un risc crescut de atac de cord, accident vascular cerebral și insuficiență cardiacă.

În România în jur de 60% din decese sunt cauzate de bolile cardiovasculare, potrivit datelor Societății Române de Cardiologie.

Cercetătorii au dezvoltat un test de sânge care poate să prevadă dacă o persoană prezintă un risc de atac de cord. Acest test are o precizie de aproximativ două ori mai mare decât cea a testelor de risc existente.

Test bazat pe măsurarea proteinelor din sânge

Testul se bazează pe măsurarea proteinelor din sânge și are o precizie de aproximativ două ori mai mare decât cea a testelor de risc existente. Testul SomaLogic utilizează măsurători ale proteinelor pentru a clasifica persoanele de la risc ridicat la risc scăzut, precum și pentru a oferi un procent de probabilitate ca acestea să sufere un eveniment cardiovascular în următorii patru ani. 

Testul ar putea permite medicilor să determine dacă medicamentele existente ale pacienților funcționează sau dacă au nevoie de medicamente suplimentare, pentru a-și reduce riscul de îmbolnăvire. Noua tehnică este deja disponibilă în SUA și va fi introdusă în curând și în Marea Britanie.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Doctor de bine. Emisiunea integrală din 1 octombrie 2023
Cât de des este recomandat examenul cardiologic. Inclusiv pacienții sănătoși...
Alimentul premium care se vinde la un preț mic în magazine. Este o sursă bună...
„Poate să conțină urme de arahide". Ce înseamnă, de fapt, această expresie...
Crizele epileptice subtile. Ce sunt și cum se manifestă. „Sunt ca un scurtcircuit”
Fumatul afectează sistemul imunitar. La fiecare fum de țigară vasele de sânge...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies