Schimbarea care are loc în corp imediat ce te lași de fumat. Primul lucru pe care îl poți observa 


Fumatul este una dintre principalele cauze ale cancerului la plămâni. Deși mulți fumători sunt conștienți de riscurile la care se supun, nu reușesc să renunțe la acest viciu mortal. 


Odată ce renunți la fumat, au loc numeroase schimbări benefice în organism. Conform specialiștilor, toate organele se vor simți mai bine, inclusiv cel mai mare organ, pielea. 

Ce se întâmplă, de fapt, în corp după ce te lași de fumat 

Potrivit unei cercetări realizate în 2012, renunțarea la fumat reduce petele de pe piele, roșeața și alte semne de colorare provocate de tutun. 

De asemenea, conform unui studiu realizat în 2010, renunțarea la fumat reduce cu până la 13 ani vârsta biologică a participanților (referindu-ne la aspectul pielii. Oamenii de știință au luat în calcul pentru acest studiu mai mulți factori precum elasticitatea pielii, luminozitatea, colorarea sau netezimea. 

Fumatul reduce producția de colagen, iar renunțarea la acest viciu poate reactiva producția acestuia în organism. 

Așadar, primul lucru care se întâmplă imediat după renunțarea la fumat este îmbunătățirea aspectului pielii. Aceste schimbări apar la aproximativ 4-12 săptămâni după ce te-ai lăsat de fumat.

Despre fumat se știe că poate provoca o serie de probleme legate de piele, riduri premature, pete etc. Specialiștii recomandă renunțarea la fumat, cu cât mai repede, cu atât mai bine, pentru minimizarea efectelor sau chiar inversarea unora dintre ele.

Cât de periculos este fumatul pentru organism 

Pe lângă efectele nocive pe care le are asupra plămânilor și a pielii, fumatul poate duce la îngustarea vaselor de sânge, reduce fluxul de oxigen și nutrienți către piele. 

De asemeea, persoanele care fumează au mai puține fibre de colagen și elastină, proteine foarte importante pentru sănătatea pielii. Fumatul poate provoca și afecțiuni mai grave ale pileii, precum psoriazisul sau eczema. 

vezi emisiunile doctor de bine

De ce dinții de lapte merită același tratament ca cei permanenți. Ce recomandă...
Dr. Diana Mihai, medic primar ginecolog: „În România sunt cele mai multe infecții...
Pericolele ascunse ale mâncării prăjite. Cum ne afectează acest obicei sănătatea
Care este cel mai eficient tratament în cazul dinților pierduți. Reabilitarea orală...
Care este tensiunea arterială la care ne simțim cel mai bine. Reacțiile chimice...
Șoferii pot ieși pozitiv la opioide la drug test din cauza unor medicamente de răceală...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies