Unt sau margarină? Care este cea mai sănătoasă opțiune, potrivit experților


La prima vedere, ele arată la fel, dar nu sunt. Între cele două opțiuni există anumite diferențe în procesul de creare.


 

Untul și margarina sunt alimente tartinabile. Ambele sunt emulsii de apă în grăsime, dar diferența dintre ele constă în tipul de grăsime utilizat.

La prima vedere, ele arată la fel, dar nu este așa. Iar între cele două opțiuni există anumite diferențe obținute în urma procesului de creare a acestora, precum și valoarea lor în ceea ce privește ingredientele pe care le conțin sau grăsimea pe care o pot adăuga.

Pentru a clarifica îndoielile cu privire la care opțiune poate fi cea mai bună dacă trebuie să vă decideți între unt sau margarină, expertul în inginerie alimentară, Rafael Carbajal, a explicat această problemă importantă.

Diferența dintre unt și margarină

Inginerul alimentar a precizat că prima diferență între cele două alimente este că untul este făcut din grăsime din lapte, deoarece această substanță este recuperată pentru a-l crea și apoi bătută pentru a obține acea consistență cremoasă.

Margarina, în schimb, este creată cu ulei vegetal. Da, ca cel folosit pentru gătit. Și este prelucrată prin hidrogenare, astfel încât, datorită temperaturilor ridicate din interiorul unui dispozitiv special, structura moleculară a uleiului poate fi modificată.

Care este mai bună, untul sau margarina?

Expertul a spus că în prezent se dezvoltă metode pentru a face margarine care să semene mai mult cu untul, cu mai puține grăsimi trans, dar, în calitate de inginer alimentar, a recomandat untul.

Există o gamă largă de produse de margarină pe piață și nu toate margarinele sunt produse în același mod, unele pot fi reduse în grăsimi ca și untul, și este, de asemenea, important să se evalueze informațiile nutriționale.

În ceea ce privește părerea specialistului, untul poate fi mai bun, dar nu uitați să căutați un unt care să nu aibă grăsimi trans și cât mai puține grăsimi saturate, și să limitați cantitatea pe care o folosiți pentru a controla caloriile.

vezi emisiunile doctor de bine

Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 21 aprilie 2024
De ce e sănătoasă prăjeala în untură. Sfatul medicului
Trigliceridele mărite. Ce înseamnă și cum putem reduce numărul acestora
Cauzele poftei de dulce. „Acest comportament arată experiențe traumatice extreme”
23 de ani, vârsta la care fertilitatea la femei atinge apogeul. Ce se întâmplă...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies