Un nutriționist dezvăluie care sunt pașii prin care putem slăbi 20 de kilograme în 6 luni: O porție de carne slabă la fiecare masă


Multe persoane se luptă de foarte mulți ani cu kilogramele în plus și, pe lângă aspectul fizic, dorința de a slabi aduce cu sine și recăpătarea sănătății, a vitalității și a stării de bine.
 


Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de pilates, dezvăluie ce soluții putem adopta pentru a câștiga lupta cu kilogramele în plus și pentru a învinge obezitatea. 

Pentru a scăpa de povara kilogramelor în plus aveți nevoie de un program personalizat care să rezolve cauzele primare ale obezității, punct cu punct. Cu o dietă personalizată, oricine poate să revină la o greutate corporală normală, chiar dacă are peste 20 kg în plus.

După ce toate dietele au eșuat, este normal să nu mai înțelegem de ce corpul nu mai răspunde la diete? Sau de ce mintea ne sabotează când aude cuvântul "dietă"?

Nu este nimic anormal să ne simțim descurajați după atâtea încercări nereușite care au condus la frustrare, lipsa de energie și neîncredere în propriul corp.  Știu mai bine decât oricine că după o perioadă, fie ea scurtă sau lungă, constatăm cu dezamăgire că obiceiurile proaste revin și odată cu ele și kilogramele în plus, chiar dacă am depus eforturi considerabile, că ne-am abținut de la mâncare, dar, în final, simțim că toate aceste eforturi au fost în zadar.

Pe la vârsta de 18 de ani aveam multe kilograme în plus! În tinerețe am făcut cel mai probabil ce fac toți cei care își doresc să slăbească: am răbdat de foame, m-am chinuit cu programe de sport epuizante și am luat mai toate suplimentele de slăbit existente atunci pe piață.

Însă, deși pe moment am reușit să slăbesc, am realizat rapid că mă chinuiam atât de tare să mă mențin slabă încât ar fi fost imposibil să rezist pe termen lung. Am reușit până la urmă să înțeleg cum mă mențin abia după ce am studiat și am aprofundat nutriția și fitnessul! Asta se întâmpla acum 20 de ani, iar experiența mea m-a determinat să continui să mă dezvolt și să ajut și alți oameni aflați în această situație.”- Cori Grămescu.

Cori Grămescu dezvăluie care sunt pașii prin care putem slăbi 20 de kilograme în 6 luni.

„Multă lume greșește când socotește că o slăbire de 20 de kilograme este echivalentă cu 4 slăbiri de 5 kg. E exact genul de abordare fără strategie coerentă care ține oamenii flămânzi, obosiți și descurajați de slăbire, pentru că nu adresează lucrurile esențiale în slăbirea de lungă durată: îmbunătățirea compoziției corporale pentru a avea un metabolism activ și optimizarea hormonală pentru a susține apoi menținerea greutății.

Iată pe scurt ce aveți de făcut dacă aveți de slăbit 20 de kilograme și vreți să aveți succes: 

  1. apucați-vă de sport, din prima zi;
  2. mâncați legume la fiecare masă;
  3. mâncați o porție de carne slabă sau pește de dimensiunea podului palmei la fiecare masă;
  4. urmăriți scăderea în cm în paralel cu slăbirea în kilograme;
  5. dormiți 7-8 ore pe noapte și învățați să gestionați stresul;
  6. renunțați la patiserie, dulciuri și crănţănele uscate;
  7. învățați să mâncaţi dietetic și când sunteți în vacanță, și când sunteți la dietă sau în vizită;
  8. gătiți condimentat, dietetic și gustos și nu în ultimul rând AVEȚI răbdare.

O slăbire de 20 de kilograme se poate opera în 5-8 luni, în niciun caz mai devreme de atât, și aici nu socotesc etapa de menținere controlată de după, atât de necesară stabilizării comportamentelor sănătoase și a metabolismului.

Alocați-vă măcar acest timp pentru a înțelege pe îndelete ce aveți de făcut cu corpul vostru, ca să vă mențineți la o formă fizică sănătoasă și plăcută.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Elementul din lapte care împiedică îmbolnăvirea. Este cunoscut de toți specialiștii...
Cum ne ajută inteligența artificială dacă suferim de intervenții complexe din...
Cum să nu ajungem la transplant hepatic. Explicația medicului specialist, în emisiunea...
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații...
Mezelurile sunt o „super-carne”. Care sunt cele sănătoase și cum trebuie mâncate...
Sistemul venos și tiroida se măresc în timpul sarcinii și există posibilitatea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies