Trucul magic pentru a bea bere fără să te îngrași 


Berea este o băutură care se consumă de câteva mii de ani. În zilele noastre, este unul dintre aperitivele preferate, mai ales în lunile de vară.


Există o serie de mituri în jurul berii pe care dorim să le risipim, cum ar fi faptul că aceasta îngrașă. Suntem siguri că și tu ai auzit de faimoasa "burtă de bere" și, deși numele sugerează că aceasta este cauzată de consumul de bere, adevărul este că această băutură nu are absolut nimic de-a face cu ea.

Berea îngrașă?

Berea este fabricată din hamei, orz și alte cereale și are un conținut ridicat de apă. Prin urmare, furnizează substanțe nutritive importante pentru buna funcționare a organismului, cum ar fi carbohidrații, vitaminele și proteinele. Cu toate acestea, nu trebuie uitat că este o băutură alcoolică și, prin urmare, trebuie consumată cu moderație.

Un studiu realizat de Institutul de Sănătate Carlos III, de universitățile din Barcelona și Malaga și de Spitalul Clinic, intitulat "Berea, dieta mediteraneană și bolile cardiovasculare", a constatat că berea aduce mari beneficii, în special în ceea ce privește sănătatea cardiovasculară.

Conținutul caloric al berii este foarte scăzut, doar 43 de calorii la 100 de mililitri. Prin urmare, dacă bem un pahar de bere de 250 de mililitri, acesta furnizează aproximativ 107 calorii. Având în vedere acest lucru, consumul a unul sau două pahare de bere din când în când nu te va face să te îngrași.

Burta nu se face de la consumul de bere, de fapt

Deci, care este motivul pentru așa-numita burtă de bere? Este din cauza gustărilor cu care obișnuim să ne însoțim berea: nuci, chipsuri, crochete... Există mai multe studii care leagă consumul de alcool de creșterea apetitului.

Prin urmare, trucul pentru a bea cât de multă bere vrem fără să ne îngrășăm este foarte simplu: nu însoțiți băutura cu niciun aperitiv și beți cantitatea zilnică recomandată de experți.

Potrivit Centro Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), în mod ideal, bărbații ar trebui să bea cel mult una sau două beri pe zi, iar femeile una. Desigur, efectul pozitiv se pierde dacă consumăm, de exemplu, șapte beri într-o singură zi și ne abținem pentru restul săptămânii.

vezi emisiunile doctor de bine

Progres în tratamentul oncologic. Cum îmbunătățesc tehnologia și intervențiile...
Când e nevoie de fațete dentare. Reabilitarea orală se poate face în 24 de ore
Obezitatea este o boală care se tratează. Gestul banal, la îndemână oricui, care...
Vaccinarea anti-HPV este la fel de importantă la băieți, ca și la fete. Bărbații...
De ce este important să avem o mușcătură corectă. Medic: ”Corectura poate fi...
Legătura dintre fericire și efortul fizic. Cât de des trebuie să facem sport pentru...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies