Tortul care ajută creierul să rămână sănătos. Care sunt ingredientele - VIDEO


Alegerile alimentare sănătoase cresc speranța de viață generală a oamenilor și reduc riscul de a dezvolta o mare varietate de probleme medicale, inclusiv boli de inimă și cancer.


Chiar și când vine vorba despre sănătatea creierului, alimentele au un rol. esențial. Acestea sunt „combusibilul” de care are nevoie creierul pentru mai multă putere de concentrare.

S-au făcut numeroase studii pentru a descoperi care sunt alimentele care îmbunătățesc funcția creierului și influențează pozitiv modul în care ne simțim.  Alimente precum afinele, somonul, nucile și frunzele verzi sunt așa-numitele alimente pentru creier.

Alimentația este un element crucial în ceea ce privește prevenirea și tratarea declinului cognitiv.

Recent, oamenii de știință și bucătarii australieni au pus la punct o rețetă de tort care poate îmbunătăți sănătatea creierului. 

Denumit „tortul de neuitat”, acesta conține ingrediente care ar ajuta la menținerea sănătății creierului, precum sfecla roșie, uleiul de măsline și scorțișoara. Ingredientele par a fi unele care ar putea fi folosite pentru a face o salată delicioasă.

„Spanac, turmeric, dovleac, sfeclă roșie” alcătuiesc o parte dintre ingrediente, potrivit lui Christopher Thé, bucătarul patiser care s-a ocupat de aducerea la viață a rețetei.

Ingredientele au fost alese special pentru îmbunătățirea fluxului de sânge și de oxigen. Sfecla roșie este cunoscută pentru că îmbunătățește fluxul sangvin și ne protejează rețeaua neuronală. Uleiul de măsline poate diminua biomarkerii bolii Alzheimer, în timp ce mierea este antiinflamatoare, iar afinele pot îmbunătăți fluxul de oxigen către organele noastre vitale.

Prăjitura a fost creată pentru a sărbători cea de-a 70-a aniversare a organizației caritabile de livrare de alimente Meals on Wheels, care se adresează în principal generațiilor mai în vârstă.

Captură Youtube

vezi emisiunile doctor de bine

Elementul din lapte care împiedică îmbolnăvirea. Este cunoscut de toți specialiștii...
Cum ne ajută inteligența artificială dacă suferim de intervenții complexe din...
Cum să nu ajungem la transplant hepatic. Explicația medicului specialist, în emisiunea...
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații...
Mezelurile sunt o „super-carne”. Care sunt cele sănătoase și cum trebuie mâncate...
Sistemul venos și tiroida se măresc în timpul sarcinii și există posibilitatea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies