Secretul longevității lui Ion Iliescu. Regulile alimentare pe care le-a respectat până la 93 de ani


Secretul longevității lui Ion Iliescu este unul cât se poate de simplu, însă puține persoane ar avea răbdare să îl pună în practică. 


Se pare ca fostul președinte al României a ajuns la venerabila vârstă de 93 de ani și cu ajutorul unui regim strict. Ar fi vorba mai exact despre o dietă asistată biochimic. Fostul președinte al respecta o formă a regimului alimentar disociat, aprofundată de nutriționistul Ion Pop Blaga.

„Nu văd o altă alimentație (asistată biochimic, prin care proteinele, glucidele și lipidele se consumă separat, nu împreună) care să pună pe picioare un om cu afecțiuni cardiace majore, într-un timp atât de scurt”, a spus nutriționistul Ion Blaga.

Mâncarea preferată a lui Ion Iliescu: mușchiulețul de vită 

Unul dintre preparatele preferate ale lui Ion Iliescu este mușchiulețul de vită, pregătit după o rețetă specială. Pentru a prepara o porție este nevoie de 200 de grame de carne, două grame de piper boabe, ulei de măsline şi puţin coniac.

„După ce ai uns cu puțin ulei mușchiuletul, merge la tigaie. Nu trebuie prăjit prea mult pentru că vita se mănâncă în sange. Cât timp carnea stă la pătruns, pregă tim sosul.

Stingem cu zeama de vită pe care o vom obține din oase de vită fierte câteva ore și gata sosul. Mușchiulețul îl mai tragem în tigaie cât să ia aroma inconfundabilă de piper. Pentru decor avem nevoie de 2 roșii cherry și câteva felii de mango, reductie de otet balsamic cu sos de soia și preparatul este gata”, a detaliat Ion Popa Blaga.

Ion Iliescu a împlinit 93 de ani în martie 

Ion Iliescu a împlinit 93 de ani în luna martie. Deși au existat zvonuri că nu s-ar simți bine, fostul președinte a mărturisit că starea lui de sănătate este una bună. 

„Sunt destul de bine. Umblăm cu sprijin, nu prea ieșim pe afară. Avem un cadru cu care ne deplasăm. Sigur, nu mai avem 23 de ani, ci 93, e o diferență”.

foto: agerpres

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este periculos consumul excesiv de antibiotice. Medic: „Mulți pacienți vin...
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 10 decembrie 2023
Cele două reguli esențiale ale glucozei pentru o viață sănătoasă. Cum să ne...
De nu este bine să bem apă, suc sau alcool în timpul mesei. Explicațiile medicilor
Stresul de la școală și presiunea socială afectează sistemul osos al copilului....
Controlul senzației de foame. Tratamentul pentru lupta cu kilogramele în plus

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies