Ridichiile, un aliment minune al primăverii


Ridichiile sunt un adevărat aliment minune prin prisma beneficiilor pe care consumul lor îl are asupra organismului. 

Sursă foto: Pixabay

Fie că le consumăm în combinație cu gustoasa salată verde cu ceapă sau le mâncăm ca atare, ridichiile roșii sunt bune pentru sănătatea ficatului, a inimii sau a pielii. 

Ridichiile sunt benefice pentru ficat datorită proprietăților lor detoxifiante și grație faptului că au capacitatea de a regla și reuce nivelul de bilirubină, un compus responsabil de apariția icterului. 

Mai mult decât atât, ridichiile au și proprietăți diuretice, mărind producția de urină în mod natural. De asemenea, protejează rinichii și reduc riscul de apariție a infecțiilor urinare. 

Ridichiile conțin antocianină, care previne inflamarea venelor și arterelor. În plus, conțin o cantitate însemnată de potasiu, mineral esențial pentru reglarea tensiunii arteriale. 

Nu în ultimul rând, ridichiile contribuie la menținerea frumuseții pielii, grație conținutului ridicat de vitamina C, fosfor, zinc și complexului de vitamine B. 

Sursă foto: Pixabay

vezi emisiunile doctor de bine

Unul din 36 de copii, diagnosticat cu tulburare de neurodezvoltare. Cum recunoști...
Cum ne afectează alcoolul sănătatea. Cantitatea care poate fi consumată pe săptămână
Cauzele necunoscute ale imposibilității de a rămâne însărcinată atunci când...
Mihaela Bilic explică ce să facem dacă „am făcut-o lată” în weekend și...
Măselele de minte pot duce la probleme dentare. Când trebuie extrase. „Sunt mai...
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 17 noiembrie 2024

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies