Ridichiile, un aliment minune al primăverii


Ridichiile sunt un adevărat aliment minune prin prisma beneficiilor pe care consumul lor îl are asupra organismului. 

Sursă foto: Pixabay

Fie că le consumăm în combinație cu gustoasa salată verde cu ceapă sau le mâncăm ca atare, ridichiile roșii sunt bune pentru sănătatea ficatului, a inimii sau a pielii. 

Ridichiile sunt benefice pentru ficat datorită proprietăților lor detoxifiante și grație faptului că au capacitatea de a regla și reuce nivelul de bilirubină, un compus responsabil de apariția icterului. 

Mai mult decât atât, ridichiile au și proprietăți diuretice, mărind producția de urină în mod natural. De asemenea, protejează rinichii și reduc riscul de apariție a infecțiilor urinare. 

Ridichiile conțin antocianină, care previne inflamarea venelor și arterelor. În plus, conțin o cantitate însemnată de potasiu, mineral esențial pentru reglarea tensiunii arteriale. 

Nu în ultimul rând, ridichiile contribuie la menținerea frumuseții pielii, grație conținutului ridicat de vitamina C, fosfor, zinc și complexului de vitamine B. 

Sursă foto: Pixabay

vezi emisiunile doctor de bine

Mestecatul alimentelor tari e vital pentru sănătatea dinților. Ce greșeli frecvente...
(P) Artroscopia de șold, operația minim invazivă care dă timpul înapoi. “A...
Prevenția, ignorată de români. Deși statul oferă analize gratuite, prea puține...
(P) Ce înseamnă pentru pacienții români să fie tratați într-un Centru de Excelență...
Testele antidrog pot da rezultate false din cauza unor medicamente uzuale. Ce spun...
(P) Chirurgia robotică cu sistemul Da Vinci – precizie, beneficii reale pentru...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies