Plusurile și minusurile consumului de ananas


Ananasul este un fruct dulce, sinonim cu vibrațiile tropicale, plin de vitamine.

Sursă foto: Unsplash

„Ananasul este o sursă excelentă de vitamina C și are un conținut scăzut de calorii”, a declarant dieteticianul Jonathan Valdez, purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică din statul New York, pentru EatThis.com.

Din punct de vedere nutrițional, este, de asemenea, o sursă excelentă de fibre, cu un conținut de 2,3 grame de fibre pe o porție de o cană. Fibrele au fost asociate cu o sațietate crescută și cu gestionarea greutății, precum și cu stabilizarea glicemiei.

Dacă vă place ananasul, s-ar putea să fiți surprins de alte moduri în care acesta poate avea un impact asupra sănătății dumneavoastră generale. Nutriționiștii au făcut o listă a beneficiilor și efectelor negative ale consumului de ananas:

  • Este un potențial ajutor în tratamentul pentru boala inflamatorie intestinală.

  • Poate provoca mâncărimi intense, urticarie și umflături.

  • Poate reduce inflamația.

  • Ar putea provoca diaree și vărsături.

  • Poate provoca sensibilitate la nivelul gurii.

  • Poate îmbunătăți sănătatea oaselor.

  • Poate reduce durerea.

  • Poate reduce tensiunea arterială ridicată.

  • Ar putea provoca sângerări excesive.

Sursă foto: Unsplash

vezi emisiunile doctor de bine

Legătura nebănuită dintre vitamina C și hormoni. Cum se poate lua numai din alimentație
(P) Cancerul de sân este cea mai frecventă formă de cancer în rândul femeilor....
Vitamina care este esențială înainte de intervențiile chirurgicale dentare. Iarna...
O moleculă naturală din alimente promite o tinerețe mai lungă. Ce produse trebuie...
Analizele necesare înainte de intervenții stomatologice. Valorile scăzute ale unei...
Motivul pentru care adolescenții și tinerii sunt mai expuși meningitei meningococică....

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies