Plusurile și minusurile consumului de ananas


Ananasul este un fruct dulce, sinonim cu vibrațiile tropicale, plin de vitamine.

Sursă foto: Unsplash

„Ananasul este o sursă excelentă de vitamina C și are un conținut scăzut de calorii”, a declarant dieteticianul Jonathan Valdez, purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică din statul New York, pentru EatThis.com.

Din punct de vedere nutrițional, este, de asemenea, o sursă excelentă de fibre, cu un conținut de 2,3 grame de fibre pe o porție de o cană. Fibrele au fost asociate cu o sațietate crescută și cu gestionarea greutății, precum și cu stabilizarea glicemiei.

Dacă vă place ananasul, s-ar putea să fiți surprins de alte moduri în care acesta poate avea un impact asupra sănătății dumneavoastră generale. Nutriționiștii au făcut o listă a beneficiilor și efectelor negative ale consumului de ananas:

  • Este un potențial ajutor în tratamentul pentru boala inflamatorie intestinală.

  • Poate provoca mâncărimi intense, urticarie și umflături.

  • Poate reduce inflamația.

  • Ar putea provoca diaree și vărsături.

  • Poate provoca sensibilitate la nivelul gurii.

  • Poate îmbunătăți sănătatea oaselor.

  • Poate reduce durerea.

  • Poate reduce tensiunea arterială ridicată.

  • Ar putea provoca sângerări excesive.

Sursă foto: Unsplash

vezi emisiunile doctor de bine

Kilogramele în plus sunt un pericol pentru sănătate. Formula prin care îți poți...
Factorii care influențează apariția cancerului de colon. Medic: „Eliminăm riscul...
Șapte milioane de români suferă de hipertensiune. Care e soluția pentru reglarea...
Cancerul de sân poate fi detectat timpuriu prin investigații regulate. Ecografia...
Alimentele care ajută imunitatea. Stilul de viață sănătos sporește apărarea...
Cum afectează infecțiile recidiviste ale urechii auzul. Avertismentul medicilor...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies