Plusurile și minusurile consumului de ananas


Ananasul este un fruct dulce, sinonim cu vibrațiile tropicale, plin de vitamine.

Sursă foto: Unsplash

„Ananasul este o sursă excelentă de vitamina C și are un conținut scăzut de calorii”, a declarant dieteticianul Jonathan Valdez, purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică din statul New York, pentru EatThis.com.

Din punct de vedere nutrițional, este, de asemenea, o sursă excelentă de fibre, cu un conținut de 2,3 grame de fibre pe o porție de o cană. Fibrele au fost asociate cu o sațietate crescută și cu gestionarea greutății, precum și cu stabilizarea glicemiei.

Dacă vă place ananasul, s-ar putea să fiți surprins de alte moduri în care acesta poate avea un impact asupra sănătății dumneavoastră generale. Nutriționiștii au făcut o listă a beneficiilor și efectelor negative ale consumului de ananas:

  • Este un potențial ajutor în tratamentul pentru boala inflamatorie intestinală.

  • Poate provoca mâncărimi intense, urticarie și umflături.

  • Poate reduce inflamația.

  • Ar putea provoca diaree și vărsături.

  • Poate provoca sensibilitate la nivelul gurii.

  • Poate îmbunătăți sănătatea oaselor.

  • Poate reduce durerea.

  • Poate reduce tensiunea arterială ridicată.

  • Ar putea provoca sângerări excesive.

Sursă foto: Unsplash

vezi emisiunile doctor de bine

Studiu: Consumul de alimente ultra-procesate, asociat cu afecțiuni cronice grave
Oboseală bruscă la efort. Valvele inimii pot ascunde probleme grave de sănătate....
Apneea în somn. Semne, riscuri și metode de diagnosticare a unei tulburări frecvent...
Cum poate Omega 3 să regleze apetitul și să combată grăsimile periculoase din...
Nutriționiștii recomandă: consumați pește de două ori pe săptămână – nu...
Tehnologia AI revoluționează lucrările dentare. Implanturi mai stabile și mai...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies