Otrava pe care o pun mulți români în cafea. Medic: ”Nu ne dăm seama”


Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi pe care o consumă românii. Are o aromă specială și ne dă energie. În plus, are și beneficii pentru sănătate, însă medicii atrag atenția că multe persoane adaugă o adevărată otravă în cafea. 


 Este vorba mai exact despre zahar. Adăugat chiar și în cantități mici, zahărul este foarte nociv pentru organism, mai ales dacă este consumat zilnic. Poate duce la creșterea în greutate, la diabet de tip 2, dar și la alte afecțiuni medicale grave. 

Nutriționistul Wasim Nazer a explicat de ce zahărul adaugat în cafea poate fi o adevărată otravă. 

”Avem zahăr în orice. Trebuie să eliminăm zahărul pur. Nu ne dăm seama cât zahăr mâncăm în fiecare zi. Dacă ne gândim la cafea. Este unul din lucrurile bune pe care îl putem face dimineața. O stricăm cu laptele și cu zahărul.

Dacă am consuma cafeaua normal, dacă nu ai probleme cu sănătatea, poți să consumi 3-4 căni de cafea fără probleme. Ne dă energie, este anticancerigenă. Este perfectă. O stricăm cu zahăr. Dacă pui 2 lingurițe de zahăr și bei 3 cafele pe zi, asta înseamnă șase lingurițe de zahăr.

Mai consumi și ceai, deja ai 10 linguri de zahăr. Ai mai mâncat ciocolată, la final de zi ai consumat 100 de grame de zahăr pe zi.

Absolut tot ce consumăm are zahăr. La final de zi, dacă tragem linie, zahărul consumat în tot ce am avut, acela face rău. Face cancer, face toate problemele. Ridică colesterolul, corpul nostru nu mai funcționează corect”, a explicat dr. Wasim Nazer, medic nutriționist.

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este important să ne construim sistemul imunitar în timp, în special în...
Motivul neașteptat pentru care nu trebuie să mâncăm carne și să nu luăm suplimente...
Cum este afectată dantura de pierderea unui singur dinte. Reabilitarea orală se...
Soarele și dietele vegane distrug colagenul din piele, ”cărămida” de reconstrucție...
Ce se întâmplă dacă excludem din dietă proteinele din carne, pește, ouă și...
Cum apare parodontoza. În prima etapă boala este reversibilă

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies