Fructul diuretic care te ajută să slăbești și face furori printre femeile de 40 de ani


Retenția de lichide este o problemă cu care multe femei se confruntă și care se agravează în anumite perioade ale ciclului sau în timpul sarcinii. Un stil de viață sedentar și o alimentație săracă în produse proaspete și bogată în alimente procesate (cu un nivel ridicat de sodiu) agravează această situație.


Dacă suferiți de probleme de retenție de lichide, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă verificați alimentația: mâncați prea multe alimente ambalate sau procesate, beți suficientă apă, sărați mult mâncarea, consumați fructe și legume proaspete?

În afară de verificarea acestor puncte, există alimente cu efect diuretic care vă pot ajuta, după cum ne spune Germaine de Capuccini de la departamentul de nutriție al Goya.

Fructul cu cel mai mare efect diuretic

Deși atunci când vorbim despre fructe diuretice ne gândim cu toții imediat la ananas, după cum explică echipa de nutriționiști de la Germaine de Capuccini Goya, fructele cele mai cunoscute pentru proprietățile lor diuretice sunt perele, "care au un conținut ridicat de apă și potasiu, ceea ce contribuie la efectele diuretice".

După cum explică acești experți în nutriție, "perele au un efect diuretic datorită apei și potasiului, componente care ajută la creșterea producției de urină, care, la rândul său, poate contribui la reducerea retenției de lichide și a umflăturilor". 

"Pe lângă faptul că este diuretic, acest fruct modest este o sursă bogată de fibre, care ajută la îmbunătățirea digestiei; conține, de asemenea, vitamine precum C și K și minerale precum cuprul, spune echipa de nutriționiști de la Germaine de Capuccini Goya.

După cum subliniază acești experți, efectul diuretic al perelor crește atunci când sunt consumate cu regularitate (mai bine în fiecare zi!). 

"Efectul poate varia de la o persoană la alta, așa că este esențial să menținem o dietă echilibrată și să nu ne bazăm doar pe un singur fruct pentru sănătatea diuretică", adaugă aceștia. 

Alte fructe și legume cu efect diuretic

În afară de pere, departamentul de nutriție al Germaine de Capuccini Goya indică și alte fructe diuretice: kiwi, ananas, pepene galben, afine și struguri. 

"Aceste alimente sunt, de asemenea, bogate în apă și contribuie la sănătatea diuretică", subliniază experții. În ceea ce privește legumele cu efect diuretic, specialiștii indică castravetele, țelina și sparanghelul. 

"Aceste alimente sunt, de asemenea, bogate în apă și substanțe nutritive și toate favorizează diureza", spun ei. 

De ce începem să avem mai multe probleme de retenție de lichide la 40 de ani? 

Aici se întâlnesc diferiți factori: sedentarism, alimentație deficitară, probleme circulatorii, sarcină, tulburări hormonale... După cum spun cei de la departamentul de nutriție al Germaine de Capuccini Goya "la 40 de ani, recomandăm o alimentație echilibrată, cu prezența fructelor de sezon, cum ar fi perele, bogate în nutrienți, sărace în grăsimi saturate și zaharuri rafinate, care sunt peste tot, și bogate în fibre".

De asemenea, aceștia recomandă includerea unei varietăți de fructe și legume, proteine slabe, cereale integrale și grăsimi sănătoase "pentru a ajuta la menținerea unei greutăți stabile și adecvate și pentru a reduce riscul de boli cronice". "Feriți-vă de sare, care este un fals prieten și ne face să reținem lichide", adaugă ei.

foto: shutterstock.com

vezi emisiunile doctor de bine

Ce înseamnă dacă ne e foame dimineața, pentru sănătatea organismului. Alimentele...
Cum pot fi depistate formațiunile suspecte din zona sânilor. Sfatul medicilor
Periajul dentar făcut acasă nu e suficient. Detartrajul previne cel mai eficient...
Zgomotele auzite într-o singură ureche pot indica probleme grave de sănătate....
De ce este important să ne construim sistemul imunitar în timp, în special în...
Motivul neașteptat pentru care nu trebuie să mâncăm carne și să nu luăm suplimente...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies