Tocmai asta a arătat o nouă cercetare a grupului non-profit Environmental Working Group (EWG): peste 70% din produsele proaspete ne-ecologice vândute în SUA conțin reziduuri de pesticide. Și, potrivit EWG, unele fructe și legume sunt mai pline de pesticide decât altele.
The Dirty Dozen, așa cum o numește grupul, sunt fructele și legumele cele mai contaminate cu substanțe chimice.
Iată lista fructelor și legumelor cu cel mai mare conținut de pesticide, potrivit studiului:
- Căpșuni
- Spanac
- Varză kale, muștar și salată verde
- Nectarine
- Mere
- Struguri
- Ardei gras și ardei iute
- Cireșe
- Piersici
- Pere
- Țelină
- Roșii
Totuși, autorii studiului au realizat și o listă a legumelor și fructelor „curate”, iar pe această listă se regăsesc:
- Avocado
- Porumb dulce
- Ananas
- Ceapă
- Papaya
- Mazăre dulce (congelată)
- Sparanghel
- Pepene galben
- Kiwi
- Varză
- Ciuperci
- Pepene galben
- Mango
- Pepene verde
- Cartofi dulci
Sursă foto: Unsplash