Fructele și legumele cu cel mai mare conținut de pesticide


Întotdeauna este o idee bună să includem fructe și legume proaspete în dieta noastră, însă trebuie să ne gândim și la faptul că acestea pot fi tratate cu pesticide periculoase. 

Sursă foto: Unsplash

Tocmai asta a arătat o nouă cercetare a grupului non-profit Environmental Working Group (EWG): peste 70% din produsele proaspete ne-ecologice vândute în SUA conțin reziduuri de pesticide. Și, potrivit EWG, unele fructe și legume sunt mai pline de pesticide decât altele.

The Dirty Dozen, așa cum o numește grupul, sunt fructele și legumele cele mai contaminate cu substanțe chimice.

Iată lista fructelor și legumelor cu cel mai mare conținut de pesticide, potrivit studiului:

  • Căpșuni

  • Spanac

  • Varză kale, muștar și salată verde

  • Nectarine

  • Mere

  • Struguri

  • Ardei gras și ardei iute

  • Cireșe

  • Piersici

  • Pere

  • Țelină

  • Roșii

Totuși, autorii studiului au realizat și o listă a legumelor și fructelor „curate”, iar pe această listă se regăsesc:

  • Avocado

  • Porumb dulce

  • Ananas

  • Ceapă

  • Papaya

  • Mazăre dulce (congelată)

  • Sparanghel

  • Pepene galben

  • Kiwi

  • Varză

  • Ciuperci

  • Pepene galben

  • Mango

  • Pepene verde

  • Cartofi dulci

Sursă foto: Unsplash

vezi emisiunile doctor de bine

Legătura nebănuită dintre vitamina C și hormoni. Cum se poate lua numai din alimentație
(P) Cancerul de sân este cea mai frecventă formă de cancer în rândul femeilor....
Vitamina care este esențială înainte de intervențiile chirurgicale dentare. Iarna...
O moleculă naturală din alimente promite o tinerețe mai lungă. Ce produse trebuie...
Analizele necesare înainte de intervenții stomatologice. Valorile scăzute ale unei...
Motivul pentru care adolescenții și tinerii sunt mai expuși meningitei meningococică....

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies