Dieta care reduce riscul de a dezvolta demență sau boli cardiovasculare 


O dietă simplă și ușor de urmat este din ce în ce mai populară datorită benefiilor sale imense pentru sănătate. 


Studii recente au arătat că dieta mediteraneană bazată pe nuci, fructe de mare, cereale integrale, grăsimi sănătoase și legume, reduce riscul de demență și de boli cardiovasculare. 

Dieta care prelungește viața

Adoptarea unei diete mediteraneene ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară, potrivit unui nou studiu publicat în revista Heart.

"Am descoperit că o dietă mediteraneană a fost benefică pentru femei, acestea prezentând un risc cu 24% mai redus de a dezvolta o boală cardiovasculară şi un risc cu 23% mai redus de mortalitate", au scris autorii studiului de la Universitatea din Sydney, Australia

O cercetare separată sugerează că persoanele care urmează această dietă prezintă un risc redus de a dezvolta demenţă mai târziu în viaţă.

Datele sugerează că un consum mare de alimente pe bază de plante ar putea avea un „efect protector” împotriva demenței, indiferent de riscul genetic al unei persoane

Cea mai bună dietă de slăbit din lume

A fost desemnată cea mai eficientă dietă din lume, pentru al șaselea an consecutiv. Stilul mediteranean de alimentație a obținut titlul de cea mai bună dietă generală, potrivit clasamentelor 2023 anunțate de U.S. News & World Report.

Dieta Mediteraneană a fost desemnată cea mai bună dietă pentru probleme ale inimii, pentru diabetici și cea mai sănătoasă și ușor de urmat.

Numeroase studii au descoperit că dieta mediteraneană poate reduce riscul de diabet, colesterol ridicat, demență, pierderi de memorie, depresie și cancer de sân. Mesele din regiunea mediteraneană însorită au fost, de asemenea, legate de oase mai puternice, o inimă mai sănătoasă și o viață mai lungă.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Ce înseamnă dacă ne e foame dimineața, pentru sănătatea organismului. Alimentele...
Cum pot fi depistate formațiunile suspecte din zona sânilor. Sfatul medicilor
Periajul dentar făcut acasă nu e suficient. Detartrajul previne cel mai eficient...
Zgomotele auzite într-o singură ureche pot indica probleme grave de sănătate....
De ce este important să ne construim sistemul imunitar în timp, în special în...
Motivul neașteptat pentru care nu trebuie să mâncăm carne și să nu luăm suplimente...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies