De ce te simți de fapt obosit când te trezești dimineața. Acesta este motivul 


Te simți obosit dimineața și nu reușești să îți revii chiar dacă bei cafea? Ei bine, s-ar putea să nu fie vorba de stres sau de un somn prost.


 Există diferite lucruri care te pot face să te simți obosit dimineața. 

1. Hidratarea

Primul lucru care te va face să te simți obosit este atunci când nu bei suficientă apă. Tensiunea arterială va scădea, iar creierul tău va primi mai puțin oxigen. Atunci când creierul nu primește atât de mult oxigen, te vei simți puțin amețit. Așa că încearcă să bei puțină apă imediat după ce te trezești.

2. Tiroida

Tiroida este o glandă care produce hormoni. Iar acești hormoni sunt folosiți pentru a regla senzația de foame sau de oboseală. Atunci când tiroida nu funcționează corect, te vei simți mai des obosit. Iar acesta este un bun indicator pentru a merge la medic.

3. Stresul

Unul dintre principalele motive pentru problemele fizice și psihice este stresul. Așadar, atunci când vă simțiți obosit, este posibil ca stresul să fie cauza.

4. Alcool

Alcoolul te poate face să adormi mai repede, dar nu te face să dormi mai bine. Calitatea somnului scade și asta înseamnă că te trezești obosit. Dacă beți alcool de mai multe ori pe săptămână, ar fi bine să reduceți consumul pentru a vă îmbunătăți calitatea somnului.

5. Apnee în somn

Dacă vă simțiți foarte obosit când vă treziți dimineața, este posibil să suferiți de apnee în somn. Aceasta este o tulburare respiratorie care vă face să vă opriți din respirație timp de aproximativ zece secunde în timpul somnului. Iar asta înseamnă că nu vei ajunge niciodată complet la stadiul de somn profund, ceea ce duce la oboseală atunci când te trezești. 

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este important să ne construim sistemul imunitar în timp, în special în...
Motivul neașteptat pentru care nu trebuie să mâncăm carne și să nu luăm suplimente...
Cum este afectată dantura de pierderea unui singur dinte. Reabilitarea orală se...
Soarele și dietele vegane distrug colagenul din piele, ”cărămida” de reconstrucție...
Ce se întâmplă dacă excludem din dietă proteinele din carne, pește, ouă și...
Cum apare parodontoza. În prima etapă boala este reversibilă

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies