De ce să nu consumi niciodată castraveți amari. Aruncă-i imediat la gunoi, cât de periculoși sunt 


 
Castraveții conțin o substanță care îi face greu de digerat, iar un consum excesiv poate duce chiar la otrăvire.


Castravetele este a patra cea mai cultivată legumă din lume, înaintea roșiilor, a verzei și a cepei. În realitate, castraveții contribuie foarte puțin la nutriție.

Potrivit Fundației Spaniole de Nutriție (FEN), aceștia nu sunt considerați a fi o sursă de nutrienți și, de fapt, au o valoare energetică foarte scăzută. Mai exact, 100 de grame din acest aliment conțin doar 13 kilocalorii, deoarece aproape 97% din această legumă este formată din apă. Următorul nutrient cel mai abundent este reprezentat de carbohidrați, însă aceștia abia ajung la 2%.

Dacă se întâmplă să guști dintr-un castravete și acesta are un gust amar, ideal ar fi să îl arunci la gunoi, avertizează experții. Castraveții sunt amari deoarece conțin prea multă cucurbitacină, un compus toxic care are rolul de apărare naturală a legumelor împotriva ierbivirelor. 

Beatriz Robles, dietetician-nutriționist și autoare a cărții Come seguro comiendo de todo (Planeta, 2020), explică pe site-ul Consumer că cucurbitacinele produc gaze în sistemul digestiv. "În plus, în timpul mestecatului și al digestiei, acizii grași sunt eliberați din membranele castraveților și intră în contact cu enzimele care îi descompun și formează substanțe volatile care poartă aroma", spune Robles.

Trucul pentru a elimina o bună parte din acești compuși toxici trebuie să tăiem capetele, dar ei dispar și dacă ii gătim sau le înmuiem în oțet sau suc de lămâie. Cucurbitacinele pot fi găsite și în alte alimente decât castravetele: pepene verde, pepene galben, dovleac și dovleac. 

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este important să ne construim sistemul imunitar în timp, în special în...
Motivul neașteptat pentru care nu trebuie să mâncăm carne și să nu luăm suplimente...
Cum este afectată dantura de pierderea unui singur dinte. Reabilitarea orală se...
Soarele și dietele vegane distrug colagenul din piele, ”cărămida” de reconstrucție...
Ce se întâmplă dacă excludem din dietă proteinele din carne, pește, ouă și...
Cum apare parodontoza. În prima etapă boala este reversibilă

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies