De ce bananele și avocado nu trebuie să lipsească din meniul zilnic al femeilor peste 40 de ani. De ce sunt atât de importante 


Unul dintre cei mai importanți nutrienți pentru funcționarea întregului organism este potasiul, un mineral prezent într-o varietate de alimente, bananele și avocado fiind două dintre cele care au potasiu în cantități mari.


Motivul pentru care femeile ar trebui să își mărească aportul de alimente care conțin potasiu este rezultatul unui studiu care a analizat relația dintre sex și aportul de potasiu.

Acest mineral ajută la eliminarea sodiului prin urină, cu rezultate mult mai favorabile în cazul femeilor, arată studiul, care recomandă consumul de alimente bogate în potasiu, proaspete și neprocesate.

Potasiul ajută la scăderea tensiunii arteriale, protejează inima, prevenind accidentele cardiovasculare, "independent de consumul de sare".

Un aport scăzut de potasiu este asociat cu un risc crescut de accident vascular cerebral la persoanele în vârstă, potrivit altor cercetări.

Cât de mult potasiu au bananele și avocado

Potasiul ajută la funcționarea rinichilor, inimii, mușchilor și sistemului nervos, iar cantitatea medie de potasiu pe care femeile ar trebui să o consume zilnic este de 2600 mg (bărbații 3400 mg), potrivit US Office of Dietary Supplements.

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este important să ne construim sistemul imunitar în timp, în special în...
Motivul neașteptat pentru care nu trebuie să mâncăm carne și să nu luăm suplimente...
Cum este afectată dantura de pierderea unui singur dinte. Reabilitarea orală se...
Soarele și dietele vegane distrug colagenul din piele, ”cărămida” de reconstrucție...
Ce se întâmplă dacă excludem din dietă proteinele din carne, pește, ouă și...
Cum apare parodontoza. În prima etapă boala este reversibilă

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies