Consecințele consumului excesiv de maioneză. Modificările care apar în organism 


 
Maioneza este un sos care nu poate lipsi din bucătărie, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. Deși are un gust bun, consumul excesiv de maioneza poate duce la probleme de sănătate. 


Consumul excesiv de maioneză poate avea consecințe grave pentru sănătatea oamenilor, deoarece poate duce la creșterea colesterolului și a trigliceridelor, precum și la boli cardiovasculare, diabet și exces de greutate.

Este important să se mențină un consum moderat al acestui aliment, deoarece doar o lingură zilnică de maioneză asigură 70 de kilocalorii, trei grame de carbohidrați, cinci grame de grăsimi și trei grame de proteine.

Consumul excesiv de maioneză, la fel ca multe alte alimente, poate duce la supraponderabilitate și, ca o consecință, la bolile pe care aceasta le presupune.

Ingredientele de bază ale acestui dressing sunt apa, uleiul, oul, oțetul, sarea și lămâia. Cu toate acestea, pentru a obține consistența cunoscută a produsului, producătorii folosesc aditivi, agenți de îngroșare și stabilizatori, cum ar fi amidonul de porumb, amidonul modificat și gume.

În timpul producției, acesta este supus unui proces de pasteurizare pentru a reduce riscul de contaminare microbiană. Nivelul său de aciditate creează o barieră protectoare pentru a preveni dezvoltarea microbiană și producerea de toxine.

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este periculos consumul excesiv de antibiotice. Medic: „Mulți pacienți vin...
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 10 decembrie 2023
Cele două reguli esențiale ale glucozei pentru o viață sănătoasă. Cum să ne...
De nu este bine să bem apă, suc sau alcool în timpul mesei. Explicațiile medicilor
Stresul de la școală și presiunea socială afectează sistemul osos al copilului....
Controlul senzației de foame. Tratamentul pentru lupta cu kilogramele în plus

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies