Cele 9 probleme medicale cu care se pot confrunta femeile trecute de vârsta de 40 de ani, precum Prințesa Kate Middleton 


Prințesa de Wales a afișat întotdeauna o imagine perfectă și nu a arătat niciodată că s-ar putea confrunta cu probleme serioase de sănătate. 


Însă, săptămâna trecută, a fost internată în spital pentru o "operație abdominală planificată", după cum a anunțat Casa regală. 

Medicul de familie Dr. Tom Jenkins a declarat pentru Sun on Sunday Health: "Înainte de vârsta de 40 de ani, credem că suntem invincibili. Apoi, dintr-o dată, încep să se confrunte cu probleme de sănătate și deven foarte conștienți de vulnerabilitățile lor.

În cele ce urmează, Dr. Jenkins, fondatorul medicamentului pentru răceală Centoreze, dezvăluie cele mai mari riscuri de sănătate cu care se confruntă femeiledupă vârsta de 40 de ani. 

Osteoporoza

Femeile prezintă un risc mai mare de a suferi de această afecțiune, care provoacă fragilitatea oaselor, pe măsură ce se apropie de menopauză.

Întrebați-vă medicul de familie despre scorul FRAX, un test care este utilizat pentru a prezice probabilitatea de a dezvolta o fractură în următorii zece ani.

Dacă sunteți la risc, este posibil să trebuiască să creșteți cantitatea de calciu din alimentație, să faceți mai multe exerciții de impact sau să luați suplimente. Este posibil să vi se prescrie medicamente.

Menopauza

Menopauza afectează de obicei femeile cu vârste cuprinse între 45 și 55 de ani. Simptomele sunt foarte variate, dar pot include modificări ale ciclului lunar, bufeuri, scăderea apetitului sexual, creșterea în greutate și dificultăți de concentrare.

Cancer de sân

Foarte multe femei în vârstă de 40 de ani sunt diagnosticate cu cancer de sân în fiecare an. Mamografiile sunt efectuate la fiecare cinci ani pentru femeile de 50 de ani și mai târziu.

Dar dacă aveți factori de risc, inclusiv o rudă apropiată, indiferent de vârstă, care a avut cancer de sân, cereți o mamografie mai devreme.

Cancer de col uterin

Cele mai multe femei diagnosticate cu cancer de col uterin au vârste cuprinse între 35 și 44 de ani. Screeningul ar trebui să aibă loc o dată la trei ani. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă nu ați făcut unul în acest interval de timp.

În timpul testului, care durează doar câteva minute, o asistentă prelevează o mostră de celule de la colul uterin cu ajutorul unei periuțe mici și moi.

Bătăi neregulate ale inimii 

Riscul de fibrilație atrială sau de bătăi neregulate ale inimii crește în deceniul patru. Chiar și cei foarte în formă sunt expuși riscului.

Verificați-vă pulsul punând o mână pe birou, cu palma îndreptată în sus. Așezați două degete peste încheietura mâinii, la baza degetului mare, unde ar trebui să simțiți artera radială. Numărați timp de 30 de secunde. Bătăile trebuie să fie constante și regulate.

Cancerul de colon 

Simptomele includ o schimbare neașteptată a mișcărilor intestinale, care ar putea afecta frecvența sau aspectul.

Este posibil să vă confruntați cu o pierdere inexplicabilă în greutate, balonare și/sau sânge în scaun. 

Anemia 

Organizația Mondială a Sănătății estimează că 30 la sută dintre femeile cu vârste cuprinse între 15 și 49 de ani din întreaga lume sunt anemice.

Simptomele pot include lipsa de energie, dificultăți de respirație, palpitații cardiace și pielea palidă. Cauzele sunt multiple, inclusiv menstruațiile abundente, cancerul de colon și administrarea de ibuprofen sau aspirină.

Solicitați medicului de familie un test pentru a vă verifica numărul de celule roșii din sânge. Dacă este scăzută, vi se pot prescrie suplimente și vi se pot da sfaturi despre cum să creșteți cantitatea de fier din alimentație.

Cancerul ovarian 

Riscul crește odată cu vârsta, dar există o creștere abruptă la femeile cu vârste cuprinse între 40 și 44 de ani. Este adesea dificil de diagnosticat, deoarece femeile raportează simptome vagi, cum ar fi balonarea sau durerile abdominale inferioare.

Indigestia, pierderea sau creșterea inexplicabilă în greutate, dureri de spate, oboseală, constipație și diaree sunt, de asemenea, simptome raportate.

Primul mijloc de apărare este un test de sânge numit CA125, care verifică nivelul de proteine din sânge. Un test pozitiv nu înseamnă că aveți cancer ovarian, dar poate justifica investigații suplimentare.

Colesterol ridicat 

Riscul de atac de cord începe să crească în jurul vârstei de 40 de ani. Acest lucru se datorează, de obicei, colesterolului ridicat sau tensiunii arteriale ridicate.

Dacă ați fumat sau aveți antecedente în familie, aveți un risc mai mare. Verificați anual colesterolul și tensiunea arterială, dacă aveți niveluri ridicate. 

vezi emisiunile doctor de bine

Elementul din lapte care împiedică îmbolnăvirea. Este cunoscut de toți specialiștii...
Cum ne ajută inteligența artificială dacă suferim de intervenții complexe din...
Cum să nu ajungem la transplant hepatic. Explicația medicului specialist, în emisiunea...
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații...
Mezelurile sunt o „super-carne”. Care sunt cele sănătoase și cum trebuie mâncate...
Sistemul venos și tiroida se măresc în timpul sarcinii și există posibilitatea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies