Cel mai bun truc pentru mahmureala din noaptea de Revelion 


Ai băut prea mult în noaptea de Revelion  și acum ai o mahmureală. Te doare capul, ai dureri de stomac și te simți rău. Trebuie să faci orice pentru a scăpa de mahmureală. 


Tuturor ni s-a întâmplat la un moment dat, mai ales în timpul sărbătorilor de Anul Nou, când începem cu un aperitiv cu prietenii sau familia, urmat de un pahar de vin la cină, șampanie pentru a ciocni la miezul nopții și câteva pahare de băutură până la finalul serii. 

Această combinație, împreună cu somnul insuficient, provoacă temuta și detestata mahmureală, o stare de rău generală care ne dezactivează complet. Ce să faci ca să scapi de mahmureală? Iată care este cea mai bună metodă.

De ce apare mahmureala? 

Să începem cu elementele de bază, de ce am o mahmureală? Întotdeauna este bine să înțelegi problema pentru a ajuta la găsirea soluției. "Efectele mahmurelii sunt produse în mod fundamental de deshidratarea pe care o are organismul nostru", spune Dr. Bueno, de la canalul de YouTube Medicina Clara.

Mahmureala este suma unui set de simptome produse de consumul excesiv de alcool, care include, printre altele, dureri de cap și de stomac, amețeli, greață, oboseală, sensibilitate la lumină și la sunet. Vinovați suntem noi înșine pentru că am făcut exces de alcool.

Dacă analizăm fiecare dintre aceste simptome, vom găsi unele dintre cele mai importante trucuri pentru a scăpa de mahmureală. Recomandarea este de a consuma alcool cu moderație. Evitarea consumului excesiv de alcool este cel mai bun remediu împotriva mahmurelii, dar dacă este prea târziu, să trecem la soluție.

Cel mai bun truc pentru mahmureala de Anul Nou 

Unul dintre cei mai mari factori care contribuie la mahmureală este deshidratarea. Acesta este vinovată pentru durerile de cap, uscăciunea gurii și oboseala. Deoarece alcoolul este un diuretic, acesta favorizează eliminarea apei din corpul nostru, determinându-ne să urinăm mai mult decât de obicei, ceea ce duce la deshidratare.

Dacă bem apă și ne menținem corpul cât mai hidratat posibil, vom reduce la minimum efectele mahmurelii datorate deshidratării. Dar și aici există un truc, pentru că este mult mai eficient să bem apă în timp ce bem alcool.

vezi emisiunile doctor de bine

Ce înseamnă dacă ne e foame dimineața, pentru sănătatea organismului. Alimentele...
Cum pot fi depistate formațiunile suspecte din zona sânilor. Sfatul medicilor
Periajul dentar făcut acasă nu e suficient. Detartrajul previne cel mai eficient...
Zgomotele auzite într-o singură ureche pot indica probleme grave de sănătate....
De ce este important să ne construim sistemul imunitar în timp, în special în...
Motivul neașteptat pentru care nu trebuie să mâncăm carne și să nu luăm suplimente...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies