Cea mai bună dietă de slăbit din lume. Ușor de urmat și foarte eficientă: "Este mai mult decât o dietă, este un stil de viață"


A fost desemnată cea mai eficientă dietă din lume, pentru al șaselea an consecutiv. Stilul mediteranean de alimentație a obținut titlul de cea mai bună dietă generală, potrivit clasamentelor 2023 anunțate de U.S. News & World Report.


Mâncărurile din însorita Mediterană s-au clasat, de asemenea, pe primul loc la categoriile cea mai bună dietă pentru o alimentație sănătoasă și cea mai bună dietă bazată pe plante.

Dieta Mediteraneană a fost desemnată cea mai bună dietă pentru probleme ale inimii, pentru diabetici și cea mai sănătoasă și ușor de urmat.

Numeroase studii au descoperit că dieta mediteraneană poate reduce riscul de diabet, colesterol ridicat, demență, pierderi de memorie, depresie și cancer de sân. Mesele din regiunea mediteraneană însorită au fost, de asemenea, legate de oase mai puternice, o inimă mai sănătoasă și o viață mai lungă..

Cea mai proastă dietă

Premiul pentru cea mai proastă dietă a revenit în acest an dietei cu alimente crude, care a ridicat probleme de siguranță în rândul recenzenților. Deoarece adepții pot mânca doar alimente neprocesate care nu au fost gătite, preparate la microunde, iradiate, modificate genetic sau expuse la pesticide sau erbicide, recenziile consideră că dieta este aproape imposibil de urmat.

Ce presupune o dietă mediteraneană

Dieta presupune cine gătite simplu, pe bază de plante, majoritatea meselor fiind axate pe fructe și legume, cereale integrale, fasole și semințe, cu câteva oleaginoase și un accent puternic pe uleiul de măsline extravirgin.

Specialiștii în nutriție spun că cei care își doresc o viață lungă și sănătoasă este bine să se ghideze după aceste principii: cât mai puțină carne roșie sau deloc, carne albă, pește proaspăt, de preferat dorada, biban și somon, salate din abundență, fructe de sezon, apă din belșug și somn de calitate. Sunt de evitat prăjelile și deserturile grele.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 21 aprilie 2024
De ce e sănătoasă prăjeala în untură. Sfatul medicului
Trigliceridele mărite. Ce înseamnă și cum putem reduce numărul acestora
Cauzele poftei de dulce. „Acest comportament arată experiențe traumatice extreme”
23 de ani, vârsta la care fertilitatea la femei atinge apogeul. Ce se întâmplă...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies