Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei Cola zilnic. Bolile care se pot declanșa 


Cola este cea mai consumată băutură răcoritoare din lume. Atenție însă la conținutul său ridicat de zahăr și la alte ingrediente care pot fi dăunătoare pentru sănătate atunci când sunt consumate din abundență.


A bea o cola este echivalentul consumului a 10 cuburi de zahăr

Principalul motiv pentru care băutura este dăunătoare este conținutul ridicat de zahăr. Ca urmare, poate duce la acumularea de kilograme. De fapt, a bea o cola este echivalentul consumului a 10 cuburi de zahăr. Prin urmare, cel mai bine este să optați pentru versiunea "zero", care conține doar 0,3 grame de zahăr. Așadar, primul lucru care se întâmplă atunci când bem cantități mari de cola pe zi este că ne îngrășăm semnificativ. Pe termen lung, putem dezvolta probleme de sănătate, cum ar fi diabetul de tip 2.

În al doilea rând, băuturile foarte îndulcite pot provoca boli respiratorii. De fapt, potrivit unor studii, acestea pot fi legate și de o creștere a unor boli precum astmul. În plus, nu trebuie să uităm că această băutură poate duce la dependență, deoarece consumul acesteia crește nivelul de dopamină și serotonină prin intermediul căii dopaminergice mezolimbice.

De asemenea, este legată de îmbătrânirea accelerată. Mai exact, măsurarea telomerilor persoanelor care consumă cantități mari de cola a arătat că ceasurile lor moleculare au fost devansate cu încă 4,6 ani. Cea mai gravă consecință: consumul necontrolat pe termen lung de cola poate duce la dezvoltarea celulelor canceroase.

Celelalte utilizări neașteptate ale cola

Cola nu este doar băutura răcoritoare prin excelență, ci, deoarece este o băutură carbogazoasă, are multe utilizări diferite în viața de zi cu zi. De exemplu, cola poate fi folosită pentru a curăța petele de pe haine, sticlă și tigăi. De asemenea, poate fi folosită pentru a îndepărta guma de mestecat de pe părul copiilor. Nu numai atât, dar este și un pesticid puternic și mulți fermieri o folosesc datorită prețului său scăzut. Toate acestea au legătură cu nivelul de aciditate al acestei băuturi răcoritoare.

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este important să ne construim sistemul imunitar în timp, în special în...
Motivul neașteptat pentru care nu trebuie să mâncăm carne și să nu luăm suplimente...
Cum este afectată dantura de pierderea unui singur dinte. Reabilitarea orală se...
Soarele și dietele vegane distrug colagenul din piele, ”cărămida” de reconstrucție...
Ce se întâmplă dacă excludem din dietă proteinele din carne, pește, ouă și...
Cum apare parodontoza. În prima etapă boala este reversibilă

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies