Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei prea mult suc de portocale 


Deși această băutură are unele beneficii, nu uitați de cantitatea de zahăr pe care o introduceți în organism per pahar. 


Sucul de portocale este încă perceput ca o opțiune mai sănătoasă decât alte băuturi zaharoase, dar realitatea este că modul în care organismul procesează și reacționează la zahărul natural din fructe este, în esență, același, potrivit unui studiu JAMA Network Opendel raportat de Eat This.

În plus, ei subliniază că sucul de portocale conține de obicei aceeași cantitate de zahăr (24 de grame) și calorii. Nutriționiștii pledează pentru consumul de fructe întregi, dar dacă preferați varianta lichidă, veți fi interesați să aflați care sunt efectele secundare - atât pozitive, cât și negative. 

Efecte secundare negative 

S-ar putea să vă îngrășați câteva kilograme

Aproape toate caloriile din sucul de portocale provin din zahăr. Potrivit unui studiu JAMA, lipsit de nutrienți care sătură și încetinesc digestia, cum ar fi fibrele, grăsimile sănătoase sau proteinele, acesta poate provoca o creștere și o scădere a glicemiei, ceea ce poate cauza creșterea în greutate la fel ca băuturile răcoritoare.

Mai mult, Biblioteca Națională de Medicină din SUA susține că un pahar zilnic de 360 ml de suc  poate duce la 5 până la 7 kilograme în plus de greutate pe an.

Poate crește riscul de diabet de tip 2

Un studiu publicat în Diabetes and Endocrinology a susținut că un consum frecvent de sucuri poate favoriza apariția unor boli precum diabetul de tip 2 deoarece, așa cum am menționat mai sus, determină creșterea nivelului de zahăr din sânge la un nivel similar cu cel al altor băuturi zaharoase.

vezi emisiunile doctor de bine

Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 21 aprilie 2024
De ce e sănătoasă prăjeala în untură. Sfatul medicului
Trigliceridele mărite. Ce înseamnă și cum putem reduce numărul acestora
Cauzele poftei de dulce. „Acest comportament arată experiențe traumatice extreme”
23 de ani, vârsta la care fertilitatea la femei atinge apogeul. Ce se întâmplă...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies