Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei 4 litri de apă pe zi. Avertismentul medicilor 


Corpul unui adult este alcătuit din 60% apă. Acest lichid este vital pentru ființele umane, iar experții recomandă consumul a opt pahare de apă pe zi. Pentru unele persoane, mai puțin de opt pahare pe zi pot fi suficiente. Dar alții ar putea avea nevoie de mai mult.


Chiar dacă apa este vitală pentru buna funcționare a organismului, medicii atrag atenția că un consum excesiv de apă poate fi periculos pentru organism. 

Hiperhidratarea poate apărea atunci când persoana în cauză bea mult mai multă apă decât are nevoie organismul. Atunci când se bea prea multă apă, rinichii nu pot scăpa de lichidul în exces. Conținutul de sodiu din sânge este diluat. Acest lucru este cunoscut sub numele de hiponatremie și poate pune în pericol viața.

Hiponatremia apare atunci când concentrația de sodiu din sânge este anormal de scăzută, un electrolit care ajută la reglarea cantității de apă din interiorul și din jurul celulelor. Când se întâmplă acest lucru, nivelul de apă din organism crește și celulele încep să se umfle. Această umflătură poate cauza multe probleme de sănătate, de la ușoare până la cele care pun viața în pericol.

Dacă aveți hiponatremie moderată, cronică, din cauza dietei, a diureticelor sau a consumului excesiv de apă, medicul  vă poate recomanda să reduceți aportul de lichide. În cazurile mai severe, se recomandă administrarea unei soluții intravenoase de sodiu pentru a crește lent nivelul de sodiu din sânge.

Nu este necesar să consumați numai apă pentru a vă menține hidratat. Consumul de alimente contribuie în mod semnificativ. De exemplu, aproape 100 % din greutatea multor fructe și legume, cum ar fi pepenele roșu și spanacul, este apă. 

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este important să ne construim sistemul imunitar în timp, în special în...
Motivul neașteptat pentru care nu trebuie să mâncăm carne și să nu luăm suplimente...
Cum este afectată dantura de pierderea unui singur dinte. Reabilitarea orală se...
Soarele și dietele vegane distrug colagenul din piele, ”cărămida” de reconstrucție...
Ce se întâmplă dacă excludem din dietă proteinele din carne, pește, ouă și...
Cum apare parodontoza. În prima etapă boala este reversibilă

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies