Ce este "metoda Hollywood" care te ajută să îți transformi radical corpul în doar 10 săptămâni?


 
Actori precum Daniel Craig, Tom Hiddleston și Rachel Weisz au intrat în formă cu antrenorul de fitness Simon Waterson. Antrenorul dezvăluie cum se aplică rutina sa de exerciții în cartea "The Hollywood Method".


Actorii și actrițele de la Hollywood sunt nevoiți să își schimbe foarte mult aspectul fizic pentru a juca anumite roluri. Și sigur că v-ați gândit cum reușesc aceștia să își schimbe radical corpul în timp-record. 

"10 săptămâni este de obicei timpul pe care îl petrec cu un actor atunci când se antrenează pentru un rol și este de obicei suficient pentru a-i transforma pe actori în atleți, atât din punct de vedere fizic, cât și mental", explică acest antrenor personal în paginile manualului său "The Hollywood Method" (Kitsune Books).

Dar care este secretul succesului metodei sale? 

Urmarea ei în ordinea cronologică în care o prezintă și adaptarea exercițiilor la nivelul de pregătire fizică al celor care o urmează sunt două dintre aspectele cheie. 

Lucrați o zonă diferită în fiecare zi a săptămânii 

Planul de antrenament al lui Simon Waterson este structurat pe săptămâni, fiecare zi fiind dedicată unei zone sau unui tip de antrenament diferit.

"Luni este ziua picioarelor; marți, partea superioară a corpului; miercuri, stretching dinamic; joi, core; vineri, full body; sâmbătă, sport activ; iar duminică este wellness și recuperare", precizează expertul în fitness. 

Toate aceste grupe de mușchi sunt lucrate cu 5 exerciții în fiecare zi, incluzând, printre altele, ghem, fandări, flotări, abdomene, stretching... nu sunt exerciții deloc complicate, iar cheia este să le adaptezi la forma ta fizică.

"Această carte se adresează persoanelor de toate nivelurile. Fiecare antrenament, chiar și fiecare exercițiu, poate fi făcut la trei niveluri diferite, variind gama de repetiții", spune Waterson.

Antrenorul susține, de asemenea, că organizarea săptămânii în acest mod "vă permite să vă odihniți grupele musculare și să vă recuperați, astfel încât să fiți proaspăt pentru următorul antrenament, ceea ce va ajuta la îmbunătățirea condiției fizice".

Intercalați câteva minute de cardio între exerciții 

Rutina include, de asemenea, scurte sesiuni cardio (între 2 și 5 minute) care sunt intercalate pe parcursul sesiunii. Acest lucru, potrivit antrenorului, o face mai distractivă. "Pentru că treci constant de la o activitate la alta, nu ai timp să te plictisești. Trebuie să te gândești la ceea ce urmează, iar asta te poate ajuta să-ți distragi atenția de la cât de mult muncești", scrie în manualul său.

În ceea ce privește tipul de exercițiu cardio, puteți alege ceea ce vă place cel mai mult: alergare, ciclism.... Combinând exercițiile cardio și cele de tonifiere, rezultatul final este un antrenament echilibrat.

foto: shutterstock.com

vezi emisiunile doctor de bine

Ce înseamnă dacă ne e foame dimineața, pentru sănătatea organismului. Alimentele...
Cum pot fi depistate formațiunile suspecte din zona sânilor. Sfatul medicilor
Periajul dentar făcut acasă nu e suficient. Detartrajul previne cel mai eficient...
Zgomotele auzite într-o singură ureche pot indica probleme grave de sănătate....
De ce este important să ne construim sistemul imunitar în timp, în special în...
Motivul neașteptat pentru care nu trebuie să mâncăm carne și să nu luăm suplimente...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies