Ce bea Elena Gheorghe în fiecare dimineață: „M-a ajutat enorm cu refluxul gastric”


Elena Gheorghe este adepta unui stil de viață sănătos. Face zilnic mișcare, are o alimentație sănătoasă, dar și un ritual de la care nu se abate.


Cântăreața a început să bea suc de țelină Apio în urmă cu câțiva ani, după ce a descoperit că are probleme cu refluxul gastroesofagian. De atunci, vedeta și-a schimbat stilul de viață și dieta. Alege să mănânce cât mai natural, cât mai puțin procesat. 

„Dimineața mea începe cu un pahar de apă cu lămâie pe care o beau pe stomacul gol, apoi mă răsfăț cu alimentul meu favorit din meniu. Este vorba despre un smoothie din țelină care m-a ajutat enorm cu refluxul gastric, o afectiune ce mi-a dat mari bătăi de cap și, în plus, sucul îmi dă multă energie, iar sistemul meu imunitar este mai puternic. Sucul de țelină este, după cum se știe, o porție de sănătate curată.

S-a constatat că vindecă acneea, reduce balonarea, ajută la menținerea greutății și a unui sistem digestiv sănătos și, mai mult decât atât, este un adjuvant  în tratarea eczemelor și pzoriazisului. Ziua mea incepe, invariabil, cu poțiunea despre care v-am povestit”, a declarat Elena Gheorghe.

Sportul, cel mai bun remediu

„Fac zilnic sport pentru că e important pentru mine. Fiecare dintre noi trebuie să facă sport, să meargă la sală sau să dea o tură cu bicicleta prin parc. E benefic să alergăm, să facem mișcare, să scăpăm astfel de griji și de probleme. Să ne ocupăm de noi cel puțin jumătate de oră pe zi și să facem mișcare. Eu merg la sală, unde fac exerciții cardio, dar și o mulțime de abdomene. Iubesc să înot și vă garantez că sportul este cel mai bun remediu antistres” spune Elena Gheorghe.

Ce conține sucul de țelină

Țelina conține niveluri ridicate de vitamina K și cantități apreciabile de vitamina A, vitamine B-2 și B-6, şi vitamina C și antioxidanţi importanţi. Țelina este, de asemenea, o sursă bună de nutrienți: acid folic, potasiu, mangan, acid pantotenic, fibre dietetice.

Beneficiile țelinei pentru sănătate

  • reduce balonarea
  • vindecă acneea
  • adjuvant în tratarea eczemelor și psoriazis
  • anti-inflamator
  • suport în menţinerea greutății
  • ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos
  • susține nivelul colesterolului
  • reduce riscul apariției ulcerului
  • luptă împotriva bacteriilor și a virsului Epstein-Barr

Ce este refluxul gastroesofagian

Boala de reflux gastroesofagian (BRGE) este o afecțiune digestivă cronică în care acidul (și uneori și bila) din stomac refulează în esofag (tubul care leagă faringele de stomac), iritând mucoasa esofagiană și cauzând simptome precum arsuri, eructații (râgâieli), regurgitații, durere în piept.. Dacă simptomele apar mai des, cel puțin de două ori pe săptămână, sau când afectează viața de zi cu zi, atunci este vorba de boala de reflux gastroesofagian.

Foto Facebook

vezi emisiunile doctor de bine

Doctor de bine. Emisiunea integrală din 1 octombrie 2023
Cât de des este recomandat examenul cardiologic. Inclusiv pacienții sănătoși...
Alimentul premium care se vinde la un preț mic în magazine. Este o sursă bună...
„Poate să conțină urme de arahide". Ce înseamnă, de fapt, această expresie...
Crizele epileptice subtile. Ce sunt și cum se manifestă. „Sunt ca un scurtcircuit”
Fumatul afectează sistemul imunitar. La fiecare fum de țigară vasele de sânge...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies