Ce ar trebui să mănânci la micul dejun pentru a evita lispa de energie în timpul zilei?


 
Ouă, pâine integrală, șuncă, banane... La micul dejun, anumite alimente te vor ajuta să eviți lipsa de energie și te vor menține în formă pe tot parcursul zilei!


Să treci peste zi când nu ai dormit suficient poate fi uneori o încercare. Pentru a evita o criză de oboseală, există anumite alimente pe care să le consumi la micul dejun pentru a te ajuta să faci plinul de energie și să te menții până seara. 

Potrivit revistei Mode & Travaux, primul lucru pe care trebuie să-l evitați este... cafeaua! Contrar credinței populare, cofeina nu va face decât să vă stimuleze pe moment, dar adrenalina va dispărea rapid. Mai bine beți ceai verde și ghimbir (stimulant) sau brusture (antifatigant).

Pentru a alunga oboseala de dimineață, optați pentru carbohidrați. Aceștia pot fi un adevărat combustibil! Aveți însă grijă să alegeți doar alimente cu un indice glicemic scăzut, cum ar fi pâinea de secară, pâinea integrală, dar și fulgii de ovăz, quinoa sau hrișcă. Așadar, uitați de cerealele prea îndulcite, de sucul de portocale, de pâinea pentru sandvișuri și de produsele tartinabile, care vă vor da un impuls pentru primele două ore ale zilei, dar nu vă vor ține până la următoarea masă. Același sfat se aplică și dacă vă este poftă de mâncare după-amiaza: nu optați pentru prăjituri prea dulci!

sursa foto: shutterstock.com 

vezi emisiunile doctor de bine

De ce dinții de lapte merită același tratament ca cei permanenți. Ce recomandă...
Dr. Diana Mihai, medic primar ginecolog: „În România sunt cele mai multe infecții...
Pericolele ascunse ale mâncării prăjite. Cum ne afectează acest obicei sănătatea
Care este cel mai eficient tratament în cazul dinților pierduți. Reabilitarea orală...
Care este tensiunea arterială la care ne simțim cel mai bine. Reacțiile chimice...
Șoferii pot ieși pozitiv la opioide la drug test din cauza unor medicamente de răceală...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies