Câte ouă este sănătos să mâncăm pe zi?Ce spun specialiștii despre acest aliment 


 
Ouăle sunt preferatele tuturor în special la micul dejun. Le mâncăm relativ des, iar gătitul lor este foarte comod. Dar este sănătos să le mâncăm tot timpul? 


Ouăle sunt o proteină care ne poate oferi diverse beneficii, cum ar fi repararea celulelor, întărirea sistemului nostru imunitar. De asemenea, ne oferă vitamina D, esențială pentru sănătatea oaselor, și colină, care joacă un rol crucial în funcționarea creierului și în sănătatea ficatului.

Cu toate acestea, mai multe instituții de cercetare au ajuns la concluzia că nu ar trebui să exagerăm când vine vorba de numărul de ouă pe care le putem mânca pe zi, pentru că, deși nu au fost observate încă efecte nocive la persoanele care le consumă zilnic, Harvard explică cantitatea ideală de ouă pe zi. 

Câte ouă este sănătos să mâncăm pe zi?

Potrivit Universității Harvard, cel mai sănătos este să nu consumăm mai mult de 2 ouă pe zi, din cauza cantității de colesterol din gălbenușurile de ouă, care este de 200 mg pe bucată, fiind recomandată o cantitate maximă de 300 mg pe zi. Cu toate acestea, potrivit unor cercetări recente citate de instituție, ouăle ajută la echilibrarea nivelului de colesterol din organism.

Într-o săptămână, ideal este să mâncăm 3-4 ouă, dar Universitatea Harvard subliniază că până în prezent nu au fost evidențiate efecte nocive la persoanele care mănâncă chiar și mai mult de 7 ouă pe săptămână, acestea fiind un aliment nutritiv, cu un conținut scăzut de calorii și grăsimi saturate și bogat în proteine, vitamine și minerale.

foto: shutterstock.com 

vezi emisiunile doctor de bine

Elementul din lapte care împiedică îmbolnăvirea. Este cunoscut de toți specialiștii...
Cum ne ajută inteligența artificială dacă suferim de intervenții complexe din...
Cum să nu ajungem la transplant hepatic. Explicația medicului specialist, în emisiunea...
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații...
Mezelurile sunt o „super-carne”. Care sunt cele sănătoase și cum trebuie mâncate...
Sistemul venos și tiroida se măresc în timpul sarcinii și există posibilitatea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies