Câte ouă este sănătos să mâncăm pe zi?Ce spun specialiștii despre acest aliment 


 
Ouăle sunt preferatele tuturor în special la micul dejun. Le mâncăm relativ des, iar gătitul lor este foarte comod. Dar este sănătos să le mâncăm tot timpul? 


Ouăle sunt o proteină care ne poate oferi diverse beneficii, cum ar fi repararea celulelor, întărirea sistemului nostru imunitar. De asemenea, ne oferă vitamina D, esențială pentru sănătatea oaselor, și colină, care joacă un rol crucial în funcționarea creierului și în sănătatea ficatului.

Cu toate acestea, mai multe instituții de cercetare au ajuns la concluzia că nu ar trebui să exagerăm când vine vorba de numărul de ouă pe care le putem mânca pe zi, pentru că, deși nu au fost observate încă efecte nocive la persoanele care le consumă zilnic, Harvard explică cantitatea ideală de ouă pe zi. 

Câte ouă este sănătos să mâncăm pe zi?

Potrivit Universității Harvard, cel mai sănătos este să nu consumăm mai mult de 2 ouă pe zi, din cauza cantității de colesterol din gălbenușurile de ouă, care este de 200 mg pe bucată, fiind recomandată o cantitate maximă de 300 mg pe zi. Cu toate acestea, potrivit unor cercetări recente citate de instituție, ouăle ajută la echilibrarea nivelului de colesterol din organism.

Într-o săptămână, ideal este să mâncăm 3-4 ouă, dar Universitatea Harvard subliniază că până în prezent nu au fost evidențiate efecte nocive la persoanele care mănâncă chiar și mai mult de 7 ouă pe săptămână, acestea fiind un aliment nutritiv, cu un conținut scăzut de calorii și grăsimi saturate și bogat în proteine, vitamine și minerale.

foto: shutterstock.com 

vezi emisiunile doctor de bine

Ce înseamnă dacă ne e foame dimineața, pentru sănătatea organismului. Alimentele...
Cum pot fi depistate formațiunile suspecte din zona sânilor. Sfatul medicilor
Periajul dentar făcut acasă nu e suficient. Detartrajul previne cel mai eficient...
Zgomotele auzite într-o singură ureche pot indica probleme grave de sănătate....
De ce este important să ne construim sistemul imunitar în timp, în special în...
Motivul neașteptat pentru care nu trebuie să mâncăm carne și să nu luăm suplimente...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies