Când trebuie să te cântărești pentru a afla greutatea ta reală. Multe persoane greșesc


 
Un instrument comun pentru monitorizarea rezultatelor în timpul pierderii în greutate, menținerii greutății, creșterii în greutate sau a creșterii musculare este cântarul, dar adesea ne cântărim după un principiu greșit. 


Pentru a afla greutatea reală în primul rând trebuie să ne cumpărăm cântarul potrivit. Aici se aplică același lucru ca atunci când alegeți perechea de pantofi potrivită: analogic sau digital, cu una sau mai multe funcții suplimentare - este o chestiune de gust și depinde de utilizare.

Cu cântarele speciale multifuncționale, vă puteți măsura nu numai greutatea corporală, ci și procentul de grăsime corporală sau ritmul cardiac. Cu toate acestea, un cântar digital robust și stabil, cu un afișaj al greutății ca funcție principală, este suficient și potrivit pentru o cântărire corectă.

Cântărește-te cu un singur cântar

Fiecare cântar este diferit. Acest lucru înseamnă că este posibil să obțineți rezultate diferite atunci când vă cântăriți acasă, de exemplu, sau pe cântarul unui prieten ori pe cel de la sală. 

Pentru a vă cântări corect, ar trebui să folosiți același cântar. 

Alegeți locul potrivit

După ce v-ați ales cântarul, trebuie să găsiți locul potrivit pentru el. În mod ideal, cântarul ar trebui să fie așezat pe o podea cât mai plană, antiderapantă și fără covoare. Pe podeaua cu gresie din bucătărie sau din baie. Odată poziționat, cântarul nu trebuie mutat sau rotit pentru a evita fluctuațiile în rezultate.

De asemenea, pentru a te cântări corect trebuie să ții cont și de următoarele aspecte:

  • În lenjerie intimă sau dezbrăcată
  • Pe stomacul gol sau după ce ați băut unul sau două pahare de apă
  • După ce ați mers la toaletă

Stabiliți o zi și o oră pentru a vă cântări

Pentru a vă cântări corect, cântăriți-vă întotdeauna în aceeași zi și la aceeași oră. Greutatea corporală variază între 2 și 3 kg pe zi, în funcție de:

  • Cantitatea de lichide ingerate și eliminate.
  • Retenția de apă
  • Rezervele de glicogen refăcute prin creșterea aportului de carbohidrați

Acesta este motivul pentru care ar trebui să vă cântăriți întotdeauna la aceeași oră, de preferință dimineața, după ce vă treziți, deoarece greutatea corporală nu a fost încă afectată de fluctuațiile naturale ale zilei.

Pentru a obține un rezultat cât mai fiabil posibil, se recomandă să stabiliți o zi a săptămânii pentru cântărire. Acest lucru permite suficient timp pentru a observa succesul pe termen lung în ceea ce privește creșterea sau pierderea în greutate și vă permite să rămâneți motivați pe parcursul săptămânii. Dacă vă cântăriți în fiecare zi, trebuie să fiți conștient de cauzele posibilelor fluctuații de greutate și să nu deveniți obsedat de fiecare rezultat. Dacă vă cântăriți în fiecare zi, pe de altă parte, puteți calcula greutatea medie săptămânală pentru a vă face o idee generală și o tendință de bază în ceea ce privește creșterea sau pierderea în greutate.

Atunci când stabiliți o zi în care să vă cântăriți, este recomandat să alegeți o zi lucrătoare. Aceste zile sunt aproape întotdeauna structurate de muncă și de rutină, astfel încât cântărirea poate fi ușor de integrat în viața de zi cu zi. La sfârșit de săptămână, pericolul de a lenevi și de a mânca mai mult decât în timpul săptămânii este mai mare.

foto: shutterstock.com

vezi emisiunile doctor de bine

”Putem să nu mâncăm nimic 40 de zile”. Mihaela Bilic: ”Cu cât mâncăm mai...
Zgomotele auzite doar într-o singură ureche pot masca extrem de multe diagnostice....
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 14 aprilie 2024
Cât de importantă este activitatea fizică pentru organismul nostru. Toate celulele...
În cazul accidentărilor, ligamentele din genunchi se rup frecvent. Cum le putem...
„Obezitatea nu e doar ce vedem în exterior”. Când ajung kilogramele în plus...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies