Anca Alungulesei recomandă pâinea care nu îngrașă printre preparatele-minune din Psiho-Dietă


Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, cu o expertiză de peste 10 ani în domeniul alimentației sănătoase, creatoarea Psiho-Dietei, metoda revoluționară integrativă de slăbit și menținere, a descoperit pâinea și ciocolata care nu îngrașă și le-a integrat printre preparatele-minune din cadrul dietei cu rezultate uimitoare pentru siluetă pe viață.


Atât pâinea cât și ciocolata sunt în topul preferințelor majorității oamenilor. În momentul în care afli că, pentru a slabi, nu mai ai acces la ele, gradul de motivație scade considerabil. Și acest lucru se întâmplă nu pentru că persoana ar avea o problema cu motivația, ambiția și autocontrolul, ci pentru că glucoza a pus cu adevărat stăpânire atât pe corpul, cât și pe creierul lor. Și atât corpul, cât și creierul o cer incontinuu”, își motivează Anca Alungulesei “găselnița”-minune cu produsele interzise în dietele obișnuite, dar permise în Psiho-Dieta

Rețetele de preparate delicioase, dar de obicei “interzise”, create de Anca Alungulesei sunt rapide, eficiente și la îndemana oricărei persoane: “Ceea ce fac eu în Psiho-Dietă se numește că nu iți pun pofta în cui, ci iți mut cuiul mai jos. Înlocuim faina și zaharul cu alte ingrediente care să ne conducă la un produs cu același aspect și gust, însă prietenos cu silueta. Sunt extrem de gustoase și oferă sațietate atât corpului, cât și creierului persoanei care dorește să slăbească, dar care nu poate renunța la dulciuri și la pâine. Pentru că au o cantitate mică de carbohidrați, sunt sănătoase, dar satisfac papilele gustative, oferă senzația de sațietate, iar cu ajutorul lor nu simți că ești la dietă, desi slăbești”, susține terapeutul în nutriție Anca Alungulesei care a creat și un ghidaj video pentru rețetă să de pâine care nu îngrașă: 

Fiecare persoana care începe Psiho-Dieta primește din partea terapeutului Anca Alungulesei un plan alimentar orientativ complet și sățios care conține proteină animală - pui, curcan, rată, miel, vită, peste, fructe de mare, proteină vegetală – ouă, ciuperci, soia nemodificată genetic, grăsimi – ulei de cocos, de in, avocado și o diversitate de legume și fructe, dar și alternative sănătoase și liniștitoare mental și fizic la produsele de care sunt nevoiți să se priveze: carbohidrații. “Corpul nostru funcționează exact ca o mașină, are nevoie de energie, ca să funcționeze. Însă, de fapt, corpul nostru funcționează ca o „mașină hibrid” care are potențialul de a fi alimentată de două surse de combustibil diferite. GLUCOZA și GRĂSIMI.

În dieta “modernă”, carbohidrații ocupă un procent de 60, uneori chiar 70%. Cu alte cuvinte, alimentația majorității oamenilor se bazează pe carbohidrați simpli și complecși, adică amidon și zahăr. Când alimentația conține un procent atât de mare de glucoză, efectele colaterale nu întârzie să apară: obezitate, imunitate scăzută, diabet, sunt doar câteva exemple. Planul alimentar din Psiho-Dietă se bazează pe alimente cu conținut scăzut de glucide, plin de verdețuri, legume și fructe care echilibrează nivelul zahărului din sânge și fluctuațiile de energie și produc un efect antiinflamator asupra organismului, sunt bogate în fibre și grăsimi sănătoase cu un echilibru la nivelul proteic pentru prevenirea pierderii musculare.

Tot ceea ce mâncam în Psiho-Dietă are că scop restabilirea funcționării GRELINEI (hormonul foamei), dar și a LEPTINEI (hormonul sațietății). Așadar, ceea ce mâncăm în Psiho-Dieta este gustos, sățios și arde excesul de grăsime corporală”, consideră Anca Alungulesei, care este și primul autor roman al unei cărți despre sucuri naturale, “Sănătate la Pahar. Ghid practic de introducere a sucurilor naturale în alimentaţia zilnică. Pas cu pas”, carte ce a fost recunoscută și premiată international, cu distincția „Best în the world”, locul III, GOURMAND AWARD.

Preparatele-minune și planul alimentar din cadrul Psiho-Dietei completează procesul interior complex prin care oamenii ajung să ofere valoare farfuriei de mâncare atât de importantă nu doar în relație cu supraviețuirea fizică, ci și în raport cu supraviețuirea emoțională prin plăcere și recompense: “În Psiho-Dieta focusul nu este pe “farfuria cu mâncare”, ci pe mintea și emoțiile noastre în raport atât cu corpul, cât și cu mâncarea. Atât timp cât nu înțelegem cu exactitate care este rolul, valoarea și însemnătatea mâncării din farfurie, putem avea cea mai sănătoasă farfurie din lume, căci rezultatele nu vor fi cele așteptate. Cu toții ne-am născut într-o stare naturala de a recunoste senzația de nevoie, dar și de sațietate a corpului. Trebuie doar să ne reactivam aceste simțuri. Doar așa mâncarea ne este un aliat pentru corp, suflet și creier și nu un “dușman”, așa cum este percepută de persoanele care vor să slăbească.”, subliniază Anca Alungulesei ale cărei descoperiri și tehnici se pot aprofunda pe  https://www.anca-alungulesei.ro/.

vezi emisiunile doctor de bine

Unul din 36 de copii, diagnosticat cu tulburare de neurodezvoltare. Cum recunoști...
Cum ne afectează alcoolul sănătatea. Cantitatea care poate fi consumată pe săptămână
Cauzele necunoscute ale imposibilității de a rămâne însărcinată atunci când...
Mihaela Bilic explică ce să facem dacă „am făcut-o lată” în weekend și...
Măselele de minte pot duce la probleme dentare. Când trebuie extrase. „Sunt mai...
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 17 noiembrie 2024

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies