Alimentul preferat de români care provoacă inflamația creierului 


Unul dintre alimentele pe care toți românii îl consumă frecvent poate duce la inflamația creierului. Se găsește la toate fast-foodurile, dar mulți români îl prepară și acasă.


Este vorba mai exact despre cartofii prăjiți. Aceștia au un conținuy ridicat de calorii, grăsimi și sodiu, iar prăjirea lor în anumite tipuri de uleiuri poate aduce riscuri și mai mari pentru sănătate. 

Cartofii prăjiți trebuie consumați cu moderație, deoarece, potrivit ultimelor studii, consumul regulat al acestui aliment poate duce și la depresie. 

"Consumul de cartofi prăjiți poate duce la anxietate și depresie, cel puțin așa reiese dintr-un studiu foarte bine realizat pe +140.000 de adulți. Expunerea cronică la prăjeală a crescut cu 12% rată de anxietate și 7% rata de depresie; acrilamidă, un compus toxic rezultat din prăjit a scăzut permeabilitatea barierei hematoencefalice (permeabilitatea creierului tău la substanțe benefice din sânge) și a dus la neuroinflamare (concret – creier inflamat).

Imaginează-ți că la fiecare masă cu cartofi prăjiți ți s-ar inflama gâtul, ca la o răceală. Probabil că ai consuma mai rar, însă atunci când se inflamează creierul – nu o simți, pentru că nu ai terminații nervoase senzoriale în creier. Dar o poți resimți în anxietate și depresie – simptome clare ale unui creier inflamat", spune medicul Mihail Pautov.

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este important să ne construim sistemul imunitar în timp, în special în...
Motivul neașteptat pentru care nu trebuie să mâncăm carne și să nu luăm suplimente...
Cum este afectată dantura de pierderea unui singur dinte. Reabilitarea orală se...
Soarele și dietele vegane distrug colagenul din piele, ”cărămida” de reconstrucție...
Ce se întâmplă dacă excludem din dietă proteinele din carne, pește, ouă și...
Cum apare parodontoza. În prima etapă boala este reversibilă

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies