Alimentul banal care te ajută să slăbești mult și repede! Nutriționist: Crește cu 30% randamentul curei de slăbire


Brânza de vaci este cunoscută ca un aliment integral, un aliment cât mai aproape de forma sa naturală, cu procesare minimă sau deloc


Brânza este o sursă excelentă de calciu, grăsimi și proteine. De asemenea, conține cantități mari de vitamine A și B12, împreună cu zinc, fosfor și riboflavină. Potrivit numeroaselor cercetări, lactatele cu zer mult sunt eficiente în curele de slăbire.

Mihaela Bilic spune că brânza de vaci este campioană la slăbit: "Cu brânză proaspătă se slăbește mult și repede

Pe vremuri, dacă făceai hepatită sau erai în convalescenta după vreo boală gravă, ți se recomanda o dietă bazată pe brânză de vaci și carne fiartă. Acestea erau alimentele ușor de digerat, dar care ajutau și la refacerea organismului. “Celebra” brânză de vaci a ajuns să fie sinonimul alimentației dietetice și chiar e campioană când vine vorba de slăbit

Când spunem “brânză de vaci” ne referim la brânza proaspătă, dacă suntem români, sau la cottage cheese (perle de brânză), dacă suntem englezi. Și chiar ei, cercetători englezi, au ajuns la concluzia că folosirea produselor lactate cu zer mult (iaurt, lapte bătut, brânză proaspătă, urdă) crește cu 30% randamentul curei de slăbire.

Studiul făcut pe 2 grupuri de persoane cu dietă identică din punct de vedere al numărului de calorii, a arătat o pierdere în greutate superioară în cazul celor care consumau produse lactate. Efectul se datorează conținutului de calciu și proteine din lapte.

Așa că de mâine, dacă vreți să slăbiți, vă recomand brânza proaspătă cu bastonașe de legume- fără limită de cantitate- indiferent ce conținut de grăsime are sau care e brandul de la care provine."

Ce beneficii are brânza de vaci

Calciul și proteinele din brânză o fac excelentă pentru a construi oase și mușchi puternici.

Brânza ne pot ajuta să ne menținem dinții fără carii.

Grăsimile din lactate din brânză conțin acid linoleic conjugat (CLA), care poate ajuta la ameliorarea inflamației, și la prevenirea bolilor de inimă și a obezității.

Brânza este o sursă bună de glutation, un antioxidant care ajută la menținerea sănătății creierului.

Nivelurile ridicate de calciu prezente în produsele lactate precum brânza poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

De ce berea face burtă. Medicul Mihaela Bilic recomandă o băutură alcoolică cu...
Cum trebuie să bem apă corect pentru a ne hidrata. Doctor Mihaela Bilic: „Cu prea...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 28.04.2024
Ce mâncăm înainte și după sport. Mișcarea trebuie făcută la două ore după...
Obiceiul nociv pe care îl are aproape toată lumea. Provoacă dependență și duce...
Cât timp ai la dispoziție să mănânci peștele după ce l-ai gătit. Devine periculos...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies