Alimente de evitat după ora 19.00. Ce efecte produc în corp 


Există alimente care ar trebui evitate seara, deoarece pot cauza probleme în ceea ce privește calitatea odihnei, a metabolismului și a digestiei.


Recomandarea este ca după ora 19.00 să te abții de la anumite alimente, deoarece acesta este momentul în care metabolismul funcționează cel mai lent, este cel mai aproape de ora de culcare și organismul începe să consume mai puțină energie.

1. Ciuperci. Deși sunt legume sărace în calorii, ele conțin fibre alimentare și proprietăți greu de digerat, cum ar fi chitina. Din acest motiv, este unul dintre alimentele care trebuie evitate noaptea, mai ales pentru cei cu probleme de stomac. 

2. Salată verde. Salata verde este o legumă cu o cantitate mare de apă și puțini carbohidrați. Deși este recunoscută pentru beneficiile sale în combaterea insomniei, potrivit informațiilor din Biblioteca Digitală de Medicină Tradițională Mexicană a UNAM, trebuie consumată cu câteva ore înainte de culcare, deoarece provoacă inflamații intestinale, gaze și eructații.

3. Țelină. Această legumă este un diuretic natural, ceea ce poate face ca nevoia de a merge la baie să crească, fapt ce poate perturba somnul și face ca odihna ta să fie mai puțin calitativă, spune nutriționistul Rebeca Flores.

4. Brânză. Sylvia Cruchet Muñoz, profesor de gastroenterologie și nutriție pediatrică la Universitatea din Chile, sugerează un consum prudent din cauza conținutului ridicat de grăsimi animale, precum și a conținutului ridicat de calorii. Persoanele cu probleme de colesterol ar fi bine să o elimine din meniul de seară.

5. Cafea. Este catalogată ca fiind una dintre băuturile stimulente ale sistemului nervos din cauza cofeinei, care provoacă insomnie deoarece blochează adenozina, un receptor care are un efect sedativ, generând o senzație de vigilență și o creștere a energiei.

vezi emisiunile doctor de bine

Secretul creșterii armonioase a copilului stă în primul rând în Omega 3. Principalele...
Amigdalele prea mari au nevoie de tratament corect în copilărie. Netratarea recidivează...
Ce este afazia și cum trebuie să ne comportăm cu persoanele care au această afecțiune
Cum putem rezolva un traumatism apărut la nivelul dinților frontali care afectează...
Alimente crude sau gătite. Medicul Mihaela Bilic demontează cele mai răspândite...
De ce contează cel mai mult vârsta femeii pentru obținerea unei sarcini. ”Să...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies