Alimente care furnizează calciu, dar nu sunt produse lactate


 
În zilele noastre se poate trăi fără a consuma produse lactate, deoarece există nenumărate alternative care furnizează calciu fără a recurge la lapte - un pahar de 250 de mililitri furnizează 300 de miligrame de calciu -, brânză sau orice produs derivat de la vaci. 


Dacă vreți să renunțați la produsele lactate sau aveți intoleranță la acestea, vă prezentăm câteva alimente care vă vor asigura nivelurile recomandate de calciu.

Conserve de pește

Acestea păstrează aceleași calități nutriționale ca și produsele proaspete din mare. Peștii precum tonul sau sardinele își cresc nivelul de calciu în timpul procesului de conservare, deoarece, pe măsură ce oasele se înmoaie, cedează calciul către carne. 100 de grame de sardine vă oferă peste 300 de miligrame de calciu, potrivit Departamentului de Agricultură al Statelor Unite (USDA).

Apă minerală

Furnizează nivelurile necesare de calciu și magneziu, conform Institutului pentru Cercetarea Apei și Sănătății (IIAS). Apele cu mineralizare puternică pot fi încorporate în alimentație. Cele cu mineralizare slabă sau medie nu sunt recomandate.

Tofu

Acest aliment este coagulat cu săruri de calciu și furnizează 372 miligrame la o porție de 100 de grame; preparat cu sulfat de calciu îi sporește beneficiile. Deși seamănă cu brânza, tofu trebuie consumat gătit.

Migdale

Crude sau măcinate, ele conțin o cantitate mare de calciu: 266 miligrame la 100 de grame. De asemenea, puteți face "lapte" din ele sau le puteți adăuga în salate. Alunele și fisticul conțin, de asemenea, niveluri optime de calciu.

vezi emisiunile doctor de bine

Ce se întâmplă dacă excludem din dietă proteinele din carne, pește, ouă și...
Cum apare parodontoza. În prima etapă boala este reversibilă
Formula cardiologilor pentru ritmul cardiac. Ce puls trebuie să avem atunci când...
Vitamina pe care o putem lua prin expunerea la soare, dar și din alimente. Are un...
Progres în tratamentul oncologic. Cum îmbunătățesc tehnologia și intervențiile...
Când e nevoie de fațete dentare. Reabilitarea orală se poate face în 24 de ore

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies