3 legume verzi pe care ar trebui să le consumăm în fiecare zi


Știm cu toții că legumele sunt o parte esențială a unei diete sănătoase.

Sursă foto: Unsplash

Nu numai că au un conținut bogat de vitamine, minerale și fibre, dar pot fi încorporate cu ușurință în aproape orice mâncare.

Ghidul dietetic 2020-2025 al Departamentului de Agricultură al Statelor Unite ale Americii (USDA) recomandă ca americanii să își varieze consumul de legume, subliniind legumele de culoare verde închis ca fiind o categorie cheie, scrie Eatthis.com.

Trei dintre cele mai benefice astfel de legume sunt:

1. Frunzele de păpădie

Probabil sună ciudat, însă frunzele de păpădie ar trebui să fie prezente în dieta noastră obișnuită.

Frunzele de păpădie ajută la creșterea fluxului biliar, descompunând grăsimile, facilitând digestia și ajută ficatul.

Frunza de păpădie este bogată în antioxidanți, cum ar fi betacarotenul, și protejează împotriva deteriorării celulelor, ceea ce poate ajuta, în cele din urmă, la respingerea bolilor cronice. În plus, este o sursă importantă de luteină și zeaxantină sprijină sănătatea ochilor, în timp ce conținutul de vitamina C și K ajută la promovarea oaselor sănătoase.

2. Germenii de broccoli

Dacă v-ați plictisit de broccoli, de ce să nu încercați germenii de broccoli?

Aceste frunze verzi sunt plante de broccoli în vârstă de 3 până la 5 zile, cu frunze mici care seamănă cu germenii de lucernă. În timp ce oferă același număr de calorii și macronutrienți ca și broccoli, acestea conțin de aproximativ 100 de ori mai multă glucorafanină.

3. Spanac

Spanacul este plin de carotenoizi, care ajută la curățarea radicalilor liberi cunoscuți pentru crearea de daune celulare, explică The Nutrition Twins. De asemenea, că cercetările au arătat că aceste frunze verzi protejează împotriva cancerului de stomac, de colon, de gură și de esofag.

Fiind o sursă bogată de potasiu, spanacul a fost legat de scăderea tensiunii arteriale, în timp ce conținutul său de luteină a fost legat de stimularea funcției cognitive.  Și dincolo de beneficiile sale nutriționale, această legumă se mândrește cu un profil de aromă versatil.

Sursă foto: Unsplash

vezi emisiunile doctor de bine

Cum trebuie să bem apă corect pentru a ne hidrata. Doctor Mihaela Bilic: „Cu prea...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 28.04.2024
Ce mâncăm înainte și după sport. Mișcarea trebuie făcută la două ore după...
Obiceiul nociv pe care îl are aproape toată lumea. Provoacă dependență și duce...
Cât timp ai la dispoziție să mănânci peștele după ce l-ai gătit. Devine periculos...
Cum testăm prospețimea unui ou. Alimentul minune bogat în nutrienți și cu cele...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies