Totodată, există o serie de produse care sunt benefice sănătății și sunt utilizate în apiterapie și includ: polenul, pastura, propolisul, mierea, lăptișorul de matcă și veninul de albine.
Doctorul Vanessa Youness, care a practicat și apiterapia în timpul complexului și îndelungatului tratament, care a ajutat-o să învingă scleroza multiplă, boală de care a suferit încă din perioada adolescenței, consideră că, pe cât de simplu și banal sună, acest tratament alternativ ajută atât persoanele cu afecțiuni relativ ușoare, cât și cu afecțiuni grave, cum ar fi Boala Parkinson, scleroza multiplă, Boala Alzeimer sau chiar lupus.
“Chiar dacă la începutul carierei am considerat-o prea banală pentru a fi folosită ca metodă de tratament într-o clinică, în timp mi-am schimbat radical percepția despre apiterapie. Pe cât de simplistă este metoda, pe atât de minunate sunt rezultatele obținute. Apiterapia poate fi folosită atât în cazul afecțiunilor mai ușoare, precum răni, dureri, arsuri sau tendinită, precum și în cazul afecțiunilor grave, precum artrita, zona zoster, infecțiilor sau chiar în cazul sclerozei multiple, boală de care am suferit ani de zile și care putea să-mi distrugă ireversibil viața. De asemenea, apiterapia este excelentă pentru întărirea sistemului imunitar, mai ales în această perioadă critică în care avem mare nevoie să avem organismul puternic”, explică medicul.
Tratament cu ajutorul veninului de albine
Totodată, specialistul afirmă că, dintre toate produsele folosite în apiterapie, veninul de albine are rezultatele cele mai bune, ajutând de la simple inflamații până la tratarea bolilor cronice. “Veninule de albine conține atât compuși antiinflamatori, cât și compuși inflamatori, precum enzime, zaharuri, minerale și aminoacizi. Astfel, s-a dovedit științific faptul că melittina – componenta sa principală – suprimă căile inflamatorii și reduce markerii inflamatorii. Totodată, folosim tratamente naturiste cu ajutorul veninului de albine pentru reducerea simptomelor legate de artrită, tratamentul constând în acupunctură pe bază de venin, câte 5-15 înțepături la fiecare două zile. Efecte promițătoare am obținut, de asemenea, și în cazul persoanelor cu o imunitate scăzută, dar și în cazul persoanelor care au dezvoltat boli autoimune, cum ar fi lupusul, encefalomielita și artrita reumatoidă, prin scăderea inflamației și consolidarea răspunsului imunitar”, spune medicul Vanessa Youness.
Sursă foto: Shutterstock
Vezi și: Doctor de bine - Dr.Oana Daniela Toader, aflăm care sunt principalele cauze ale apariției cancerului de col uterin, cum se poate depista, care sunt simptomele