Ţi-ai spălat greşit zona intimă până acum. Cum se face corect igiena


Deşi spălarea corpului pare un gest banal, experții spun că modul în care faci duș ar putea crește riscul unei infecții urâte în partea de jos a corpului.


Nu trebuie să exagerați când vine vorba de curățarea vaginului, deoarece acesta se curăță singur, în mod natural, spune ginecologul Anne Henderson.

Anne, care este medicul ginecolog al Canesten, a declarat: "A fi excesiv de igienic, cum ar fi dușul de două ori pe zi, poate perturba complet bacteriile naturale de pe tot corpul, dar în special pe vulvă și în vagin.

"A fi prea igienic nu este bine. Dușul este probabil mult mai igienic decât baia, deoarece nu stai în propriile bacterii, nu există nicio șansă ca apa să ajungă în vagin, fapt ce poate provoca iritații."

Ea a adăugat că produsele de igienă parfumate pot, de asemenea, să perturbe pH-ul vaginal, așa că ar trebui să vă limitați fie la apă, fie la ceva mai blând.

Studiile au arătat anterior că spălăturile vaginale cresc riscul de boli cu transmitere sexuală, cancer ovarian și chiar infecții ale sângelui.

Dușul vaginal este cel mai des întâlnit în SUA și presupune spălarea sau curățarea interiorului vaginului cu apă sau alte amestecuri de fluide.

Cele mai multe dușuri vaginale sunt vândute în magazine sub formă de amestecuri preambalate de apă și oțet, bicarbonat de sodiu, iod sau alte substanțe chimice.

Cercetătorul principal Ning Ding a declarat: "În timp ce cercetătorii sunt mai îngrijorați de faptul că dușurile vaginale perturbă echilibrul bacteriilor din zona genitală sau întrerup nivelul pH-ului, ei nu s-au concentrat asupra toxicității acestor substanțe chimice care perturbă sistemul endocrin, ceea ce este foarte important și trebuie evidențiat.

"Le-aș recomanda femeilor să nu facă dușuri vaginale. Nu există niciun motiv pentru a exagera atunci când vine vorba de curățare.

Aveți nevoie doar de apă caldă pentru a vă spăla vaginul, spune expertul în sănătate intimă Stephanie Taylor de la Kegel8.

Ea a explicat că interiorul vaginului se autocurăță și că secrețiile acționează ca o modalitate naturală de curățare a organismului de bacterii.

Stephanie a adăugat: "Folosirea oricărui produs pentru a spăla vulva poate perturba echilibrul bacterian natural și poate duce la vaginoză bacteriană, afte sau chiar cistită.

"Între timp, dușul vaginal, care constă în pulverizarea unui amestec de lichid în vagin, este la fel de dăunător. Adăugarea unui exces de lichid în amestec poate schimba aciditatea naturală a unui vagin sănătos și poate chiar stimula o creștere excesivă a bacteriilor." Rămâneți la apă caldă, o lavetă și un săpun blând atunci când curățați pentru a evita iritațiile și a preveni infecțiile."

vezi emisiunile doctor de bine

Cum ne ajută inteligența artificială dacă suferim de intervenții complexe din...
Cum să nu ajungem la transplant hepatic. Explicația medicului specialist, în emisiunea...
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații...
Mezelurile sunt o „super-carne”. Care sunt cele sănătoase și cum trebuie mâncate...
Sistemul venos și tiroida se măresc în timpul sarcinii și există posibilitatea...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 25 februarie 2024

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies