Suferă de o boală teribilă, dar a ajuns model Victoria’s Secret: ”În sfârșit pot să vă spun marele meu secret” - FOTO


A reușit, însă boala de care suferă a fost mereu o piedică în drumul ei spre succes. Sofia Jirau, din Porto Rico, face istorie! 


Este o sursă de inspiraţie pentru noi toţi, ea reușind să demonstreze că niciun vis nu este prea mare. Modelul a apărut într-o colecție a prestigioasei companii de lenjerie intimă Victoria’s Secret.

Tânăra de origine portoricană are 24 de ani și a devenit primul model cu Sindrom Down care apare într-o colecție Victoria’s Secret.

„Într-o zi am visat la asta, apoi am lucrat la acest vis și astăzi este a devenit realitate. În sfârșit pot să vă spun marele meu secret”, a scris Jirau pe profilul ei de Instagram, în limba spaniolă. „Sunt primul model Victoria’s Secret cu sindrom Down!”

Ea este, de asemenea, al doilea fotomodel din Porto Rico, prezentat într-o campanie Victoria’s Secret, primul model fiind Joan Smalls.

Sofia Jirau s-a alăturat altor 17 femei în lansarea noii campanii a brandului, intitulată Love.

Fără limite!

Jirau a lansat, de asemenea, o campanie proprie în limba spaniolă numită „Fără limite” pentru a demonstra capacitatea persoanelor cu sindrom Down de a-și atinge obiectivele, în ciuda stării lor.

Sindromul Down

Sindromul Down (cunoscut și sub numele de trisomia 21 sau mongolism) este o afecțiune genetică. Afecțiunea este prezenta la copii încă din momentul conceperii. Conform statisticilor, probabilitatea conceperii unui copil cu sindrom Down creste odată cu vârstă mamei.

Sindromul Down reprezintă cea mai comuna cauza a retardului mintal ușor. Pacienții cu aceasta boala prezinta un anumit grad de dificultate de învățare (care poate fi ușor, moderat sau sever), dar și unele dizabilități care se mențin pe tot parcursul vieții și pot scurta speranță de viață a bolnavului. Gradul de dizabilitate diferă de la un bolnav la altul.

În momentul nașterii, este imposibil de determinat cum vă evolua boala în cazul unui pacient. Pe de alta parte, un pacient cu sindrom Down, daca are parte de o îngrijire adecvata, poate duce o viață aproape normală.

Foto Instagram

vezi emisiunile doctor de bine

Elementul din lapte care împiedică îmbolnăvirea. Este cunoscut de toți specialiștii...
Cum ne ajută inteligența artificială dacă suferim de intervenții complexe din...
Cum să nu ajungem la transplant hepatic. Explicația medicului specialist, în emisiunea...
Când trebuie investigate valvele inimii și care este boala care le afectează. Explicații...
Mezelurile sunt o „super-carne”. Care sunt cele sănătoase și cum trebuie mâncate...
Sistemul venos și tiroida se măresc în timpul sarcinii și există posibilitatea...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies