”Rinoplastia lichidă”: ce pericole poate ascunde noul trend de pe TikTok! Chirurg: Se pot forma asimetrii și noduli - VIDEO


În era rețelelor sociale, unde trendurile estetice devin virale peste noapte, rinoplastia lichidă a câștigat rapid popularitate, în special pe platforma TikTok.


Ce este ”Rinoplastia lichidă” - "Liquid Nose Job"

Acest tratament non-invaziv, cunoscut și sub numele de "Liquid Nose Job", a devenit o opțiune atractivă pentru cei care doresc să evite chirurgia plastică permanentă. Totuși, în ciuda unor anumite beneficii, această procedură poate ascunde și unele riscuri semnificative.

@drkassir Liquid nose job #nonsurgicalrhinoplasty #nonsurgicalnosejob #nonsurgicaltreatment #liquidnosejob #liquidnosejobnyc #injector #injectorsontiktok #bestnycinjector #nosejob #nonsurgical #tinkerbellnoselift #noselift #noselifting #nosetip #tiplift #plasticsurgery #plasticsurgeon #nycplasticsurgeon #nycplasticsurgery #njplasticsurgeon #njplasticsurgery #miamiplasticsurgery #fyp #viral #liquidnosejoblondon #liquidnose ♬ Know Me Too Well - Sped Up Version - New Hope Club & Danna Paola

Rinoplastia lichidă implică injectarea de fillere dermale în nas pentru a-i modifica forma. Potrivit Societății Americane a Chirurgilor Plastici, această metodă este o alternativă bună pentru pacienții care prezintă deformări izolate ale nasului, cum ar fi cocoașa dorsală sau asimetriile minore.

"Rinoplastia lichidă poate oferi rezultate imediate și o recuperare rapidă, fiind ideală pentru cei care nu doresc sau nu pot să opteze pentru o intervenție chirurgicală majoră", explică Dr. Cristian Nițescu, medic primar în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă.

Una dintre cele mai mari avantaje ale rinoplastiei lichide este faptul că procedura este non-invazivă, fără tăieturi sau anestezie generală, ceea ce o face mult mai puțin traumatică decât chirurgia tradițională.

La ce riscuri ne expunem dacă apelăm la rinoplastia lichidă

Cu toate acestea, rinoplastia lichidă prezintă și câteva dezavantaje și riscuri. Rezultatele nu sunt permanente, efectele fillerelor durând între nouă luni și doi ani, în funcție de tipul de filler utilizat. Procedura necesită o mare expertiză în injectarea fillerelor, deoarece modificarea alimentării cu sânge după o intervenție chirurgicală poate crește riscul de complicații.

”Tehnica necorespunzătoare poate duce la asimetrii sau la formarea de noduli. Fillerele pot cauza reacții alergice, granulomatoase sau chiar efectul Tyndall, unde pielea capătă o nuanță albăstruie datorită injectării superficiale. Sensibilitatea la materialele fillerelor poate duce la edem sau cicatrizare la locul injectării”, explică Dr. Nițescu.

Astfel, chiar dacă rinoplastia lichidă reprezintă o soluție atrăgătoare pentru modificarea temporară a formei nasului fără intervenție chirurgicală, popularitatea sa recentă pe TikTok nu ar trebui să eclipseze potențialele riscuri.

@protoxaestheticsltd PIXIE TIP IN PROGRESS ???????? #nose #nosefiller #aesthetic #aesthetics #liquidnosejob #liquidnose ♬ you should see me in a crown - Billie Eilish

Dr. Nițescu subliniază importanța consultării unui specialist cu experiență înainte de a opta pentru rinoplastia lichidă. Pacienții trebuie să fie conștienți de riscurile implicate și să se asigure că aleg un medic cu o experiență solidă în această procedură. De asemenea, este crucial să se respecte toate recomandările post-procedură pentru a minimiza riscurile și a asigura un rezultat optim.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este important să ne construim sistemul imunitar în timp, în special în...
Motivul neașteptat pentru care nu trebuie să mâncăm carne și să nu luăm suplimente...
Cum este afectată dantura de pierderea unui singur dinte. Reabilitarea orală se...
Soarele și dietele vegane distrug colagenul din piele, ”cărămida” de reconstrucție...
Ce se întâmplă dacă excludem din dietă proteinele din carne, pește, ouă și...
Cum apare parodontoza. În prima etapă boala este reversibilă

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies