Poate provoca sutientul cancer la sân? Mit sau adevăr?


Unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer din lume este cancerul de sân, iar printre multele mituri care există în jurul acestei boli se numără și cel conform căruia "sutienul pe care îl porți îl poate provoca". Cât este de adevarăt, de fapt? 


Deși există multe teorii în lume care indică acest lucru, cum ar fi cea dezvoltată de Sydney Ross Singer și Soma Grismaijer în cartea lor Dressed to Kill, în care aceștia susțin că purtarea unui sutien cu arcuri mai mult de 12 ore la rând poate fi o cauză a apariției cancerului de sân.

Potrivit acestor teoreticieni, acest lucru se datorează faptului că, exercitând presiune pe sâni, ele generează o presupusă restricție în sistemul limfatic, ceea ce face ca toxinele să se acumuleze în glandele mamare.

O altă teorie care a devenit virală pe rețelele de socializare sugerează că un tip de sutien chinezesc are în interior pungi de plastic umplute cu un lichid presupus cancerigen este folosit pentru a crea un efect "push-up".

Cu toate acestea, Societatea Americană de Cancer a negat în repetate rânduri că sutienele "provoacă" boala.

Este important să clarificăm că NU există nicio dovadă că umplutura sutienului este un factor de risc pentru cancerul de sân, deși nu strică niciodată să evitați să le purtați... nu-i așa?

În orice caz, cel mai bine este să avem grijă de hainele pe care le purtăm și de materialele care intră în contact cu zonele noastre cele mai delicate.

vezi emisiunile doctor de bine

De ce dinții de lapte merită același tratament ca cei permanenți. Ce recomandă...
Dr. Diana Mihai, medic primar ginecolog: „În România sunt cele mai multe infecții...
Pericolele ascunse ale mâncării prăjite. Cum ne afectează acest obicei sănătatea
Care este cel mai eficient tratament în cazul dinților pierduți. Reabilitarea orală...
Care este tensiunea arterială la care ne simțim cel mai bine. Reacțiile chimice...
Șoferii pot ieși pozitiv la opioide la drug test din cauza unor medicamente de răceală...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies