Păr sănătos şi în sezonul rece. Trucuri de îngrijire pe care o să-ţi pară rău că nu le-ai ştiut


În sezonul rece parul şi pielea sunt primele care au de suferit din cauza temperaturilor scăzute şi a vântului tăios. Motivul principal este că vasele capilare se contractă din cauza frigului, iar în lipsa unei circulaţii optime scade nivelul de hidratare. Tocmai de aceea, pielea şi părul au nevoie de o îngrijire specială. Cum să îţi menţii părul frumos şi sănătos în sezonul rece? Este mai simplu decât ai fi putut crede.


Secretul pentru un păr strălucitor şi rezistent şi pe timp de iarnă, când este chinuit sub căciulă, glugă sau pur şi simplu prin frig şi vânt, este să îi asiguri hidratarea necesară.

Foloseşte produse mai hidratante decât în restul anului

Hidratarea, cum am mai spus, este esenţială pe timp de iarnă. Oferă-i părului tău tot ce are nevoie pentru a-l păstra sănătos şi puternic până la primăvară. Include în rutina de îngrijire a părului un şampon şi un conditioner mai hidratante decât cele pe care le foloseşti în mod obişnuit. Dacă se poate ca ele să conţină şi vitamine benefice pentru podoaba ta capilară, cu atât mai bine.

Măştile de păr cu vitamine sau suplimentele cu administrare pe cale orală sunt benefice pentru piele şi păr.

Cea mai mare greşeală pe care o poţi face iarna cu părul tău

Dacă în restul anotimpurilor îţi mai permiţi să ieşi din casă cu părul umed, iarna este cel mai rău lucru pe care l-ai putea face. Pe lângă faptul că rişti o răceală zdravănă sau o sinuzită care îţi va da mari bătăi de cap, părul tău va suferi de deshidratare severă. Frigul de afară face părul să piardă apa de care are nevoie pentru a arăta impecabil.

Nu exagera, însă, nici cu uscătorul de păr sau cu placa de întins ori ondulatorul. Şi căldura în exces are acelaşi efect de deshidratare şi, pe lângă asta, va subţia şi slăbi rezistenţa firului de păr. Mai bine asigură-te că te speli pe cap cu suficient timp înainte de a pleca acasă, pentru ca părul să aibă timp să se usuce fără ajutor.

Acordă o atenţie specială vârfurilor, fie că le tai, dacă părul este prea "tocit", fie că aplici produse de îngrijire speciale. Vârfurile despicate pot da un aspect tern părului şi probabil nu îţi doreşti asta.

Pro sau contra căciulă? Ce efect are, de fapt, asupra podoabei capilare

Căciula este un accesoriu indispensabil iarna, când temperaturile scad foarte mult. Însă mulţi cred că ea este o problemă pentru păr. Ei bine, de fapt secretul este să alegeţi un material din fibre naturale, care să nu agreseze podoaba capilară.

Căciula nu ţine doar de cald şi nu este doar un accesoriu la modă în sezonul rece. Ea fereşte şi părul de deshidratarea provocată de temperaturile scăzute.

Foloseşte cu încredere uleiuri hidratante, cum ar fi cel de jojoba, dar şi un umidificator pentru aerul din casa ta. Renunţă, în schimb, pe cât posibil, la produsele de styling sub formă de gel sau la sprayul fixativ. Acestea întăresc părul şi îl fac să devină casant; optează, în schimb, pentru produse pe bază de ceară, care sunt mult mai prietenoase cu părul, în special pe timp de iarnă.

Nu în ultimul rând, evită să expui părul şi scalpul la temperaturi prea ridicate când faci baie sau duş. Deşi iarna nimic nu este mai plăcut decât o baie ferbinte, este o idee destul de proastă. O temperatură prea ridicată îţi va usca părul şi pielea, iar umiditatea va dispărea rapid în contact cu frigul de afară.

FOTO: Shutterstock

vezi emisiunile doctor de bine

Când e nevoie de fațete dentare. Reabilitarea orală se poate face în 24 de ore
Obezitatea este o boală care se tratează. Gestul banal, la îndemână oricui, care...
Vaccinarea anti-HPV este la fel de importantă la băieți, ca și la fete. Bărbații...
De ce este important să avem o mușcătură corectă. Medic: ”Corectura poate fi...
Legătura dintre fericire și efortul fizic. Cât de des trebuie să facem sport pentru...
Trei clase de medicamente pot ajuta în procesul de slăbire. Sunt prescrise de medicul...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies