Obiceiuri care dăunează sănătății unghiilor. Sfatul specialiștilor: E important să permiți unghiilor să respire  


Unghiile sunt adesea un indicator al stării generale de sănătate și necesită o atenție specială pentru a rămâne puternice și frumoase.  Îngrijirea adecvată poate contribui la îmbunătățirea sănătății unghiilor.


Din păcate, multe dintre obiceiurile noastre zilnice pot afecta negativ sănătatea acestora. În acest articol vom explora principalele obiceiuri care le dăunează și vom oferi soluții pentru o manichiură ca la carte.

Obiceiuri care dăunează sănătății unghiilor. Sfatul specialiștilor El Studio

1. Rosul unghiilor: Acest obicei nu doar că deteriorează unghiile, dar poate introduce și bacterii dăunătoare în organism. Rosul constant duce la fragilitate și la deformări ale unghiilor.

2. Utilizarea excesivă a lacurilor: Lacurile de unghii conțin substanțe chimice care pot dăuna dacă sunt utilizate necorespunzător. E important să permiți unghiilor să respire între aplicările de lac.

3. Neglijarea hidratării: Unghiile, la fel ca pielea, au nevoie de hidratare pentru a rămâne sănătoase. Lipsa hidratării poate duce la uscarea și crăparea acestora.

4. Tăierea sau pilirea incorectă: Tăierea unghiilor prea scurt sau pilirea acestora în mod agresiv pot cauza slăbirea și exfolierea lor.

5. Folosirea unghiilor ca unelte: Deschiderea pachetelor sau zgârierea etichetelor cu unghiile poate duce la ruperea și deteriorarea acestora.

Tratamente de îngrijire profesionale

Pentru a combate efectele negative ale acestor obiceiuri și pentru a menține unghiile sănătoase, este recomandat să apelezi la tratamente profesionale și la îngrijirea specialiștilor în saloane. Iată câteva opțiuni:

Manichiură spa: Acest tip de manichiură nu se limitează doar la aplicarea lacului de unghii. Ea include răsfăț și îngrijire si pentru pielea mâinilor ceea ce o face extrem de benefică mai ales în cazul persoanelor cu pielea mai uscată.

Tratament cu parafină: Împachetările cu parafină caldă sunt excelente pentru hidratarea profundă a unghiilor și cuticulelor, precum și pentru ameliorarea durerilor articulare.

Întărirea unghiilor: Există tratamente speciale care implică aplicarea de produse cu vitamine și minerale, menite să întărească unghiile și să prevină ruperea lor.

Tratamente cu keratină: Keratina este o proteină esențială pentru unghii sănătoase. Aceste tratamente ajută la refacerea unghiilor deteriorate și la prevenirea exfolierii.

Îndepărtarea corectă a lacului de unghii: Profesioniștii folosesc soluții delicate și tehnici speciale pentru a îndepărta lacul fără a afecta unghiile.

Vizite regulate la salon: Este recomandat să faci vizite regulate la saloanele de specialitate pentru a beneficia de îngrijirea adecvată și pentru a preveni problemele serioase ale unghiilor. Vizitele regulate la specialiști în domeniu și tratamentele adecvate te pot ajuta să menții unghiile într-o stare optimă.

În concluzie, îngrijirea corectă a unghiilor implică evitarea obiceiurilor dăunătoare și adoptarea unor practici de îngrijire corecte, atât acasă, cât și în saloanele de specialitate. Investind în tratamente profesionale și consultându-te regulat cu specialiștii în domeniu, vei putea să te bucuri de unghii sănătoase și frumoase pe termen lung.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este important să ne construim sistemul imunitar în timp, în special în...
Motivul neașteptat pentru care nu trebuie să mâncăm carne și să nu luăm suplimente...
Cum este afectată dantura de pierderea unui singur dinte. Reabilitarea orală se...
Soarele și dietele vegane distrug colagenul din piele, ”cărămida” de reconstrucție...
Ce se întâmplă dacă excludem din dietă proteinele din carne, pește, ouă și...
Cum apare parodontoza. În prima etapă boala este reversibilă

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies