De ce ultimele 30 de secunde ale dușului sunt cele mai importante. Detaliul pe care mulți nu-l știu 


 
Ultimele 30 de secunde ale dușului sunt de o importanță maximă. Imediat ce vei citi aceste rânduri, nu te vei mai șterge niciodată cu prosopul fără să faci asta: o ultimă clătire cu apă rece! 


Efectele unui duș rece asupra pielii tale

Poate că ați pus deja în practică acest lucru cu părul dumneavoastră. O spălare corectă a părului cu rezultate de salon se încheie cu un strop de apă rece. Același lucru este valabil și pentru pielea ta. Obține o piele mai frumoasă și mai uniformă, minimizându-ți porii cu apă rece. Efectul astringent al apei reci o va face să pară mai netedă și mai fină. Pe scurt, mai frumoasă!

"Apa rece ajută la redefinirea porilor și la reducerea prezenței lor pe față, astfel încât pielea noastră va arăta mai fină și mai definită, perfectă pentru aplicarea machiajului", spune make-up artistul Cristina Lobato. 

Dar acest efect asupra pielii nu este singurul motiv pentru a reduce temperatura apei în ultimele 30 de secunde ale dușului. Potrivit The British Journal of Sports Medicine, apa rece accelerează metabolismul, arde calorii - deoarece corpul lucrează pentru a menține o temperatură stabilă. De asemenea, va crește ritmul cardiac și face ca dușul de dimineață să fie un stimulent energetic.

foto: shutterstock.com

vezi emisiunile doctor de bine

Cum putem face mai multe intervenții chirurgicale stomatologice într-o singură...
„Depinde de cât vrem să mâncăm și cât suntem de pofticioși”. Pâinea îngrașă....
Cum se poate transforma suprasolicitarea la locul de muncă în anxietate. Avertismentul...
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 18 februarie 2024
În lacrimi, în nas ori în plămâni există un gardian atent doar la fier. Care...
Colagenul înseamnă structura de rezistență a pielii. De unde îl luăm, aflăm...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies