Ciuperca unghiilor acrilice: de ce apare și cum să o tratăm 


Atunci când ne facem manichiura, la asta ne gândim cel mai puțin, pentru că tot ce ne dorim este să avem mâini îngrijite, mai estetice și mai feminine. 


Unghiile acrilice au devenit o modă printre femei, deoarece ne cresc stima de sine și ne stilizează mâinile. În plus, arată perfect până la trei săptămâni. Cu toate acestea, ele pot ascunde un pericol uriaș.

Ce cauzează ciuperca pe unghiile acrilice?

Unghiile acrilice arată frumos și pot rezista în stare perfectă timp de câteva săptămâni fără să se desprindă, problema apare atunci când nu sunt realizaate corect, deoarece nu numai că se vor ridica, dar se vor și desprinde, prinzând umezeala între acrilic și unghii.

Deși poate credeți că este o exagerare, infecțiile fungice sunt una dintre cele mai frecvente afecțiuni atunci când se poartă unghii acrilice, deoarece ciupercile se dezvoltă în medii umede, când există o ridicare a unghiei, apa rămâne prinsă acolo, între acrilic și unghia naturală, descrie un articol publicat de National Library of Medicine.

Cum știu dacă am ciuperca unghiilor acrilice?

Există mai multe semne de avertizare care ar putea indica ciuperca unghiilo. Potrivit informațiilor din International Journal of Women's Dermatology, există o schimbare de culoare, de obicei unghia se poate întuneca sau poate deveni galbenă, maro, verde sau neagră. O vei observa pentru că această pată apare de obicei la vârful unghiei. 

Pe de altă parte, unghia poate deveni groasă, aspră, dar și descuamată, deoarece ciuperca face unghiile fragile, ar putea exista un miros urât? Da, este posibil să observați un miros ciudat din cauza ciupercii, inclusiv separarea unghiei de patul unghial.

foto: shutterstock.com

vezi emisiunile doctor de bine

Cum putem face mai multe intervenții chirurgicale stomatologice într-o singură...
„Depinde de cât vrem să mâncăm și cât suntem de pofticioși”. Pâinea îngrașă....
Cum se poate transforma suprasolicitarea la locul de muncă în anxietate. Avertismentul...
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 18 februarie 2024
În lacrimi, în nas ori în plămâni există un gardian atent doar la fier. Care...
Colagenul înseamnă structura de rezistență a pielii. De unde îl luăm, aflăm...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies